One of the vegetables my sister gave us the other day was Manchurian wild rice♪
マコモダケ
Manchurian wild rice
『マコモダケは「マコモ」というイネ科の植物の茎の根元が、食用菌の「黒穂菌」が住みつくことによって大きくなったもの。
柔らかいタケノコのようなシャキシャキした食感と、ほんのりと甘い優しい味わいが特徴のお野菜です。』
『株坂ノ途中』より 抜粋
初めてです♪ 興味深く 楽しくいただきました。美味しかった。
We have never eaten it before. It was very interesting and good♪
**マコモダケの甘酢和え Manchurian wild rice with sweetened vinegar
**マコモダケの酢味噌和え Manchurian wild rice with miso and vinegar
**マコモダケ入り炊き込みご飯
Japanese mixed rice with Manchurian wild rice, chicken and root vegetables
**鶏の塩麹、塩昆布焼き
Grilled marinated chicken with salted rice malt and salted kelp
**ツルムラサキのお浸し Boiled Indian spinach in broth
**ブロッコリーとランチョンミートの炒め物、ゆで卵添え
Stir-fried broccoli and luncheon meat, with boiled eggs
**里芋の煮っ転がし Simmered taro in sweetened soy sauce
**お吸い物 Clear soup
どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。
Every dish was delicious. Thank you.