黒柳徹子さんのユーチューブ を見て 焼かないケーキを知り 作ってみました。
1.ビスケット(マリービスケットなど)一枚ずつ 牛乳にくぐらせ(濡らすだけ)
2.生クリームに砂糖を入れ泡立て、チョコレートシロップも入れたホイップクリームを
1.のビスケットの片面に塗り、縦に置く。
3.1.と2.を繰り返し 細長くなったら 周りに ビスケットが見えないように
ホイップクリームを塗ります(ここでは塗ってから フォークで線を入れ 飾りました)
4.ラップをして 冷蔵庫で3時間以上 寝かします。
5.食べるときは 斜めに切ります。
I found out about the nonbaked cake when I watched Tetsuko Kuroyanagi on Youtube
1. Whip heavy cream with sugar and add some chocolate syrup.
2. Plunge one biscuit in milk.
and spread 1. on one side of it.
3. Repeat 1. and 2. and put on one after another. It will make long.
Cover with 1. so that no one can see the biscuits from outside.
4. Wrap it and store it in the freezer more than 3 hours.
5. Cut diagonally when you serve.
2023年10月18日
ホッケの塩焼き Grilled Atka mackerel
**ホッケの塩焼き Grilled Atka mackerel
**ツルムラサキのお浸し Boiled Indian spinach in broth
**ししとうとウインナーのソテー Stir-fried sweet peppers and wienerwurst
**わさびなのとろろ昆布和え Wasabi greens dressed with kelp flakes
**茄子の生姜焼き Grilled eggplant with ginger
**里芋の煮っ転がし Simmered taro in sweetened soy sauce
**鯛のアラの赤だし Dark-brown miso soup with sea bream skin-on meat
**十六穀米入りご飯 Rice with 16 different kinds of cereals
どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。
Every dish was delicious. Thank you.