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2020年11月29日

アップルパイ    Apple pie

CIMG0002.JPG


(21cm 型)

1.パイ皿に油を塗り パイシートを伸ばして 敷きます。
  はみ出たところは 切り取ります。
  フォークで底に穴を開け 冷蔵庫で冷やします。
  200℃のオーブンで 15分ぐらい 焼きます。
  取り出し 冷まします。

2.りんご4個は 皮をむき 5mm厚さぐらいのいちょう切りにし サッと洗い、
  水気を拭き取り さとう70gとシナモン小1/2を振り入れ 全体を混ぜます。

3.1.に2.をいれ パイシートで 覆い 真ん中に十字に切り目をいれます。
  そして 2cm幅ぐらいに切った パイシートを縁にのせ、フォークで 押しつけ 
  (または指でおしつけ)ます。
  冷蔵庫で 冷やします。

4.200℃のオーブンで 50分 焼きます。




** Apple pie (21cm mold)

1. Spread oil (butter) on pie mold and place pie pastry ( the pie sheet has spread into a thin layer).
Cut off the extra edge.
Prick the bottom with a folk.
Then let it sit in the refrigerator.
Bake at 200℃ oven for 15 mins.
Let it cool down.

2. Peel 4 apple skins off and cut into 5mm thickness quarter slices. Wash with water then drain.
Wipe off extra moisture.
Mix the apples with 70g sugar and 1/2tsp cinnamon.

3. Put 2. in 1. Then cover with spread pie sheet and make a cross cut in the center
And then put 2cm width pie sheet ribbon around the edge.
Press the edge with a folk or your finger.. Let it sit in the refrigerator.

4. Bake at 200℃ oven for 50 mins.






冷蔵庫の整理でごちそう♪  Making dishes with the leftovers in the fridge; what a feast!



CIMG0001_1.JPGCIMG0003_1.JPG



**豚肉と白菜のミルフィーユ鍋    Mille feuille hot pot with Chinese cabbage and pork

**チーズ入りジャガイモ団子     Cheese potato balls

**ピーマンの肉詰め         Stuffed bell pepper

**大根と薄揚げの煮物        Simmered white radish and thin deep-fried tofu

**カニカマと小松菜の酢の物     
         Imitation crab meat and Japanese mustard spinach in sweetened vinegar

**色々野菜のサラダ         Various vegetables salad



どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。


They were good. Thank you.






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sunshine
大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
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