2020年11月08日
タルト生地 Tart pasty
タルト生地 (約20cm〜18cmのタルト型)
タルト型にバターを薄く塗り 小麦粉を振り 軽くはたいて おきます。
1.室温に戻したバター50gに砂糖大4を入れ よくすり混ぜます。
2.卵黄1個を加えて よく混ぜます。
3.小麦粉100gを 2.に加えて ヘラで混ぜて ひとまとめにし
ラップに包んで 冷蔵庫で 1時間 寝かせます。
4.3.を伸ばし 型に入れ フォークで穴を一杯開けます。
5 オーブン 180℃で 15分 焼きます。
Tart pasty (18cm~20cm tart mold)
Spread butter on a mold and then sprinkle flour.
1. Cream 50g butter and add 4tbsp sugar until whiteish.
2. Add 1 egg yolk and mix them together.
3. Add 100g cake flour and mix them together.
Gather pastry into a ball and wrap with plastic film.
Let it sit in the fridge for 1 hour.
4. Roll 3. and place on the mold. Prick the surface of it with a fork.
5.Bake at 180℃ for 15 mins.
アジの南蛮漬け Fried horse mackerel marinated in spicy vinegar sauce
**アジの南蛮漬け Fried horse mackerel marinated in spicy vinegar sauce
**紫キャベツと間引き菜のサラダ
Violet cabbage and vegetable thinnings salad
**白菜の浅漬け Lightly pickled Chinese cabbage
**人参、紫玉ねぎ、大根の梅干し和え
Carrot, red onion, white radish dressed with pickled plum sauce
**ミックスベジタブル入りレンコン餅
Renkonmochi(lotus root cake) with mixed vegetables
どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。
They were good. Thank you.