2020年11月15日
ゆずおにぎり Rice ball with citron skin
お団子じゃないよ(笑)
ゆずの皮入りおにぎり と ゆかりのおにぎり が 今日の朝食
They are not sweets(lol)
They are rice balls with yuzu (citron skin) and red perilla
These are going to be our breakfast today.
ゆずおにぎりは 妹に教えてもらいました。
ゆずの皮のみじん切りを 炊きたてご飯に混ぜて 塩とオリーブオイルを手に付けて
にぎります。
ゆずの香りがおいしい♪
My sister taught me the rice ball with yuzu.
Chop some peels of yuzu and mix with rice which should be still hot .
Put olive oil and salt on you palm and make balls.
The scent of yuzu is good♪
フィッシュ&チップス Fish & chips
リクエストして フィッシュ&チップス を作ってもらいましたが
思っているのと違う。 パン粉を付けて作ってもらいたかった。。。
美味しかったけど。。。
I asked my husband to make fish and chips.
It was not the one I wanted. I wanted to eat it covering breadcrumbs.
It was good though....
**フィッシュ&チップス Fish & chips
**蕗のうま煮 Simmered Japanese butterbur.
**蕗の佃煮 Japanese butterbur in soy sauce
**青パパイヤとレディーサラダのゆず和え Green papaya and radish for salad with yuzu
**モロッコ豆のソテー Stir-fried Italian flat beans
美味しかった。ごちそうさまでした
They were good. Thank you.