2020年11月03日
ブルベリーマフィン Blueberry muffins
ブルーベリーマフィン (5x3のカップで6個)
カップが大きい(6.6Hx5W) 物しか無かったので 倍量にして作りました。大きすぎた!
(5x3)で作ったほうがよいです。
「加藤千恵」さんのブルーベリーマフィン を参照しています。
1.バター50gをクリーム状に練り 砂糖70gを加え 白っぽくなるまで
すり混ぜてから 卵1個を入れ よく混ぜます。
2.1.に薄力粉100g、BP小1、を加え 混ぜてから 牛乳60ccを
少しずつ加え つやが出るまで混ぜます。
3.2.の半分を型に入れ ブルーベリーを3粒ほど入れ 残りの生地を入れ
上にブルーベリーを3粒ほどのせます。
4.170℃のオーブンで25分ほど焼きます。
暖かい内に 召し上がれ♪
冷めたら オーブンで温めると良いです。
Blueberry muffins (5cmx3cm cup 6 pieces)
1. Mix 50g butter until creamy. Then add 70g sugar and mix them until creamy.
Add 1 beaten egg and mix them well.
2. Add 100g cake flour and 1tsp BP and mix them together.
Add 60cc milk slowly and mix them until glossy.
3. Pour half of 2. into 6 cups and place 3 blueberries each cup.
Pour the rest of the dough into cups. and put 3 blueberries each on top.
4. Bake at 170℃ for 25 mins.
Eat it while it is warm. Warm it when it get cold (it tastes better if you heat it up)
どれも美味しい。 They were delicious.
**筑前炊き Simmered chicken and root vegetables.
**なすびのオリーブオイル焼き Grilled eggplant with olive oil
**セロリ、間引き菜、玉ねぎのマヨ和え
Celery, vegetable thinnings and onion with mayonnaise
**小松菜としめじの煮物 Boiled Japanese mustard spinach and shimeji mushrooms
**きゅうりとレディーサラダの甘酢漬け
Cucumber and radish for salad with sweetened vinegar
ごちそうさまでした。
Thank you.