2020年11月29日
アップルパイ Apple pie
(21cm 型)
1.パイ皿に油を塗り パイシートを伸ばして 敷きます。
はみ出たところは 切り取ります。
フォークで底に穴を開け 冷蔵庫で冷やします。
200℃のオーブンで 15分ぐらい 焼きます。
取り出し 冷まします。
2.りんご4個は 皮をむき 5mm厚さぐらいのいちょう切りにし サッと洗い、
水気を拭き取り さとう70gとシナモン小1/2を振り入れ 全体を混ぜます。
3.1.に2.をいれ パイシートで 覆い 真ん中に十字に切り目をいれます。
そして 2cm幅ぐらいに切った パイシートを縁にのせ、フォークで 押しつけ
(または指でおしつけ)ます。
冷蔵庫で 冷やします。
4.200℃のオーブンで 50分 焼きます。
** Apple pie (21cm mold)
1. Spread oil (butter) on pie mold and place pie pastry ( the pie sheet has spread into a thin layer).
Cut off the extra edge.
Prick the bottom with a folk.
Then let it sit in the refrigerator.
Bake at 200℃ oven for 15 mins.
Let it cool down.
2. Peel 4 apple skins off and cut into 5mm thickness quarter slices. Wash with water then drain.
Wipe off extra moisture.
Mix the apples with 70g sugar and 1/2tsp cinnamon.
3. Put 2. in 1. Then cover with spread pie sheet and make a cross cut in the center
And then put 2cm width pie sheet ribbon around the edge.
Press the edge with a folk or your finger.. Let it sit in the refrigerator.
4. Bake at 200℃ oven for 50 mins.
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