夫が子供のころ お誕生日には ケーキではなく 鯛の塩焼きを焼いてくれたそうです。
子供の頃を想い出して♪
When my husband was a child, on his birthday, his mother used to grill "Tai-no-sioyaki"
(A sea bream grilled with salt)
Tai (sea bream) is believed to be a fish that brings good luck,
because its name sounds like "Medetai"(happy) and its color is lucky red.
**鯛の塩焼き A sea bream grilled with salt
**ズッキーニ、マッシュルーム、ハムのガーリックソテー
Stir-fried zucchini, mushroom and ham with garlic
**ホウレンソウのお浸し Boiled spinach in broth
**ニラと春雨の卵とじ Chinese chive and bean starch vermicelli with soft scrambled egg
**薩摩揚げと切り干し大根の煮物 Boiled Satuma-age and dried strips of white radish
**きゅうり、レタス、人参のマヨ和え
Cucumber, lettuce and carrot dressed with mayonnaise
久しぶりの 鯛の塩焼き シンプルなのも おいしい。
夫は魚の塩加減が上手です。
どれもおいしかった。ごちそうさまでした。
They were delicious.
Thank you.