2020年06月22日
クコ酒 Chinese wolfberry fruit wine
クコは体に良いらしい♪
クコ酒、作るの初めてです。 美味しくな〜〜れ♪
3ヶ月後が楽しみです。
ホワイトリカー 1.8L
クコの実(ドライ) 100g
氷砂糖 150g
I seems that Chinese wolfberry fruit is good for your health.
I made Chinese wolfberry fruit wine for the first time.
I hope it will taste good.
I am looking forward drinking it three months later
茄子の辛子漬け Egg plants pickled in mustard
今年も 大好きな 茄子の辛子漬け 作りました。
1週間待つんだよ♪
**茄子の辛子漬け Egg plants pickled in mustard
1.水1,800ccに塩300gを加えて沸騰させ 冷まします。
2.なすび1.5kg(小なすがあればベストですが、普通の大きさのなすを乱切りしています)
を1.に漬けて 一晩おきます。
絞ります。
3.砂糖340g、しょうゆ150cc、辛子粉40g、みりん140ccを
混ぜ、2.を混ぜます。
4.1週間ぐらいしたら ぼちぼち食べ頃です。
I pickled egg plants in mustard which I love this year again.
** Egg plants pickled in mustard
1. Boil 1800cc water with 300g salt. Let it cool down.
2. Cut 1.5kg egg plants into bite size pieces. Soak them overnight in 1.
Wring them dry..
3. Mix 340g sugar, 150cc soy sauce, 40g mustard powder and 140cc mirin.
Add 2. and mix them together.
4. Let it sit for 1 week.
さんまの塩焼き Salt-grilled saury
**さんまの塩焼き Salt-grilled saury
**さんまの梅干し煮 Boiled saury with pickled plum
**肉詰めピーマン Stuffed pepper
**ぶりの子の煮付け Boiled yellowtail eggs
**大豆、薄揚げ、ひじきの煮物 Boiled soy beans, thin deep-fried tofu and hijiki
**レタス、サニーレタス、紫玉ねぎのサラダ
Lettuce, red leaf lettuce and red onion salad
今日も多すぎて残しましたが 美味しかった。 ごちそうさまでした。
The amount of meal was too much for me. I couldn't finish it.
But they were delicious. Thank you.