2020年06月22日
茄子の辛子漬け Egg plants pickled in mustard
今年も 大好きな 茄子の辛子漬け 作りました。
1週間待つんだよ♪
**茄子の辛子漬け Egg plants pickled in mustard
1.水1,800ccに塩300gを加えて沸騰させ 冷まします。
2.なすび1.5kg(小なすがあればベストですが、普通の大きさのなすを乱切りしています)
を1.に漬けて 一晩おきます。
絞ります。
3.砂糖340g、しょうゆ150cc、辛子粉40g、みりん140ccを
混ぜ、2.を混ぜます。
4.1週間ぐらいしたら ぼちぼち食べ頃です。
I pickled egg plants in mustard which I love this year again.
** Egg plants pickled in mustard
1. Boil 1800cc water with 300g salt. Let it cool down.
2. Cut 1.5kg egg plants into bite size pieces. Soak them overnight in 1.
Wring them dry..
3. Mix 340g sugar, 150cc soy sauce, 40g mustard powder and 140cc mirin.
Add 2. and mix them together.
4. Let it sit for 1 week.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/9953697
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック