2020年06月18日
グリッシーニ grissini
塩味のきいた クラッカーのような スティックパン 「グリッシーニ」。
"Grissini" ,Salted, long slender crusty breadsticks
強力粉 150g 150g bread floour
薄力粉 100g 100g cake flour
砂糖 14g 14g sugar
塩 6g 6g salt
オリーブ油 20g 20g olive oil
水 110cc 110cc water
ドライイースト 2.5g 2.5g dry yeast
オーブン180℃ で20分焼きました。 Bake at 180℃ for 20 mins.
「カサブランカ」 "CASABLANCA"
図書館で 古ーい映画を借りてきました♪
「カサブランカ」 CASABLANCA
有名な台詞; the famous quote;
Where were you last night? 昨日どこにいたの?
That's so long ago. I don't remember.そんな昔のこと覚えていないね。
Will I see you tonight? 今夜会える?
I never make plants that for ahead. そんな先のことはわからないよ
一番好きなシーンは 最後の場面。 My favorite scene (the last part of the movie)
カサブランカ警察署長のルイスとリックが、飛行機がリスボンへ出発した後、
二人で夜霧の中を向こうへ歩いて消え行くところ。
Lous, I think this is the beginning of a beautiful freindship.
ルイス、これが本当の友情の始まりだな(”腐れ縁”の始まりの訳もあり)。
「カサブランカ」 CASABLANCA
有名な台詞; the famous quote;
Where were you last night? 昨日どこにいたの?
That's so long ago. I don't remember.そんな昔のこと覚えていないね。
Will I see you tonight? 今夜会える?
I never make plants that for ahead. そんな先のことはわからないよ
一番好きなシーンは 最後の場面。 My favorite scene (the last part of the movie)
カサブランカ警察署長のルイスとリックが、飛行機がリスボンへ出発した後、
二人で夜霧の中を向こうへ歩いて消え行くところ。
Lous, I think this is the beginning of a beautiful freindship.
ルイス、これが本当の友情の始まりだな(”腐れ縁”の始まりの訳もあり)。
豆乳担々麺 Dandan noodles with soy milk
TVの料理番組を見て 「今度、これ作ってみよう!」と。
美味しかった。
Watching cooking show on TV, my husband said, "I will cook it next time".
It was delicious.
**豆乳担々麺 Dandan noodles with soy milk
**アボカドとカニかま Avocado and imitation crab meat salad
**水菜と薄揚げの煮もの Boiled potherb mustard and thin deep-fried tofu
**茄子の甘辛炒め Stir-fried egg plant with salt-sweet soy sauce
**春雨サラダ Vermicelli salad