アフィリエイト広告を利用しています

2023年07月25日

コッペパン  Hot dog buns


IMG_20230725_064430.jpg





1.強力粉250g、砂糖大2弱、牛乳170cc、塩小1弱、バター30g、ドライイースト小1
  をパン焼き器「パン生地」でスタート。
2.取り出し、10等分して 丸め 濡れ布巾をかぶせて 15分ベンチタイム。
3.コッペパンの形に成形。
  台に粉を振り 手または麺棒で 丸く伸ばし 1/3ぐらいを真ん中に向けて折り、
  そのまま くるくると巻き 巻き終わりをしっかり閉じます。
  (または 半分を中心まで折り、片方も中心まで折り、それを半分に折り とじ目を閉じて)  
  それをくるくるとしながら伸ばして 12cm長さぐらいの葉巻のような形にします。
4.30℃から40℃で30分から40分 発酵させます(表面が乾いていたら霧を吹いてから)。
5.つや出しに溶き卵または牛乳を塗り 180℃で13分焼きます。





1. Set bread baking machine "dough" with 250g bread flour, 2tbsp or less sugar,
170cc milk, 1tsp or less salt, 30g butter and 1tsp dry yeast.
2. Dived the dough into 10 equal pieces and make balls.
Let the dough rest for 15 mins. covered with a wet cloth.
3. Make hot dog buns' shape
Sprinkle bread flour on the table. Make a ball into flat with your hands or a rolling pin.
Fold 1/3 and then wrap it up and pinch the ends to close.
Then roll it to about 12cm length(it is shaped like a cigar)
4. Let the dough rise again as a second rising for 30mins. to 40 mins. at 30℃ to 40℃.
5. Brush with milk or beaten egg to glaze the surface.
Bake at 180℃ for 13 mins.







日本料理 光林坊(こうりんぼう)   Kourinbou, Japanese restaurant


私の誕生日も 光林坊で♪

光林坊/Kourinbou

個室で ゆっくりできるので 気に入っています。


I (We) like this restaurant because we can relax in an individual room.



IMG_20230724_122310.jpg


IMG_20230724_122252.jpg


IMG_20230724_122236.jpg


IMG_20230724_122205-顔消し.jpg


IMG_20230724_125247.jpg


IMG_20230724_125910.jpg




2023年07月24日

玉造黒門越瓜    Tamatukuri-Kuromon-Shirouri


今しか出回らない玉造黒門越瓜・たまつくりくろもんしろうり

Tamatukuri-Kuromon-Shirouri is Osaka local gourd and this is the only time of year you can eat it.





IMG_20230723_105044.jpg


**枝豆とトウモロコシ入りの芋餅
            Imo-Mochi with edamame and corn
**きゅうり、ワカメ、イカの酢の物
            Cucumber, wakame and squid with sweetened vinegar

**小松菜の即席漬け  Lightly pickled Japanese mustard spinach

**枝豆        Edamame
 
**玉造黒門越瓜の煮物 Boiled Tamatukuri-Kuromon-Shirouri

**色々野菜のサラダ  Salad with various vegetables



どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。

Every dish was delicious. Thank you.




2023年07月23日

桐始結花   Kiri-Hajimete-Hana-wo-Musubu


CIMG0011.JPG

桐始結花(きりはじめてはなをむすぶ)

7月23日 から 7月27日 ごろ。

晩夏

桐の実が生り始める。



Kiri-Hajimete-Hana-wo-Musubu

Around July 23 to July 27.

Late summer

Paulownia trees produce seeds.




大暑     Taisho

IMG_20210811_113238.jpg



大暑(たいしょ)

7月23日 ごろ。

一年でもっとも暑さが厳しく感じられる頃。



Taisho

Around July 23.

Greater heat.



ブリ照焼き   Teriyaki yellowtail

IMG_20230722_110012.jpg


**ブリ照焼き     Teriyaki yellowtail

**万願寺唐辛子とウインナーの炒め物
         Stir-fried Manganji-temple green peppers and wienerwurst

**きゅうりとワカメの酢の物 
         Cucumber and wakame with sweetened vinegar

**ツルムラサキのお浸し Boiled Indian spinach in broth

**色々野菜のサラダ   Salad with various vegetables

**ハマチのアラの赤だし Red(dark-brown) miso soup with bones of young yellowtail

**十六穀米入りご飯   Rice with 16 different kinds of cereals


どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。

Every dish was delicious. Thank you.





2023年07月22日

バナナケーキ   Banana Cake

IMG_20230722_154145.jpg


バナナケーキ (バウンド型)

1.室温に戻したバター60gと砂糖70gを混ぜます。
2.玉子2個を少しずつ加えて さらに混ぜます。
3.フォークでつぶした完熟バナナ2本を加え さらに混ぜます。
4.薄力粉100g、アーモンドパウダー50g、BP5gを 振るいながら加え
  さっくりと混ぜます。
5.クッキングシートを敷いた型に 流しいれ トントンと空気を抜きます。
6.180℃のオーブンで40分焼きます。
  10分ぐらいたったときに 一度オーブンから取り出し 真ん中に包丁で切り目を入れます。

(焼きたてすぐよりも 一日寝かせた方が より美味しいです)



Banana Cake (for a loaf tin)

1. Beat 60g butter at room temperature with 70g sugar.
2. Add 2 eggs little by little and beat them together.
3. Add mashed 2 overripe bananas and mix them together.
4. Sift 100g plain flour, 50g almond powder and 5g BP and mix with 3. lightly.
5. Line a loaf tin with baking paper and pour 4. into it.
6. Bake at 180℃ for 40 min.
(remove from the oven after 10 mins. then make a cut in the center and put it back
to the oven).

(it tastes better the next day.)





二種の冷やしソーメン Two kinds of chilled somen noodles

IMG_20230721_111735.jpg


**二種の冷やしソーメン    Two kinds of chilled somen noodles
  豚肉と焼き茄子のトマトたれソーメン  with tomato sauce
  鶏ときゅうりのソーメンごまだれ    with sesame sauce

**紫キャベツのマヨ和え    Red cabbage dressed with mayonnaise

**モロヘイヤとオクラのお浸し Boiled Jew's mellow and okara in broth

**カボチャの煮物       Boiled Japanese pumpkin

**色々野菜のサラダ      Salad with various vegetables


どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。

Every dish was delicious. Thank you.




2023年07月21日

牛肉と大根の煮物     Boiled beef and daikon

IMG_20230720_111009.jpg


**牛肉と大根の煮物     Boiled beef and daikon

**紫キャベツのりんご酢漬け Pickled red cabbage in apple-cider vinegar

**万願寺唐辛子とウインナーの炒め物
          Stir-fried Manganji-temple green peppers and wienerwurst

**焼き茄子         Grilled eggplant

**色々野菜のサラダ     Salad with various vegetables



どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。

Every dish was delicious. Thank you.




2023年07月20日

ミルフィーユトンカツ   Pork cutlet with cheese and green shiso leaves

IMG_20230719_110637.jpg


**ミルフィーユトンカツ    Pork cutlet with cheese and green shiso leaves

**白瓜の煮物         Simmered pickling melon

**きゅうりとイカとワカメの酢の物
         Cucumber, squid and wakame with sweetened vinegar

**モロヘイヤとオクラのお浸し Boiled Jew's mallow and okra in broth

**色々野菜のサラダ      Salad with various vegetables


どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。

Every dish was delicious. Thank you.




最新記事
検索
ファン
最新コメント
<< 2024年11月 >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
タグクラウド
プロフィール
sunshineさんの画像
sunshine
大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
プロフィール
カテゴリアーカイブ
最新コメント