2023年07月22日
バナナケーキ Banana Cake
バナナケーキ (バウンド型)
1.室温に戻したバター60gと砂糖70gを混ぜます。
2.玉子2個を少しずつ加えて さらに混ぜます。
3.フォークでつぶした完熟バナナ2本を加え さらに混ぜます。
4.薄力粉100g、アーモンドパウダー50g、BP5gを 振るいながら加え
さっくりと混ぜます。
5.クッキングシートを敷いた型に 流しいれ トントンと空気を抜きます。
6.180℃のオーブンで40分焼きます。
10分ぐらいたったときに 一度オーブンから取り出し 真ん中に包丁で切り目を入れます。
(焼きたてすぐよりも 一日寝かせた方が より美味しいです)
Banana Cake (for a loaf tin)
1. Beat 60g butter at room temperature with 70g sugar.
2. Add 2 eggs little by little and beat them together.
3. Add mashed 2 overripe bananas and mix them together.
4. Sift 100g plain flour, 50g almond powder and 5g BP and mix with 3. lightly.
5. Line a loaf tin with baking paper and pour 4. into it.
6. Bake at 180℃ for 40 min.
(remove from the oven after 10 mins. then make a cut in the center and put it back
to the oven).
(it tastes better the next day.)
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/12103196
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック