2023年07月25日
コッペパン Hot dog buns
1.強力粉250g、砂糖大2弱、牛乳170cc、塩小1弱、バター30g、ドライイースト小1
をパン焼き器「パン生地」でスタート。
2.取り出し、10等分して 丸め 濡れ布巾をかぶせて 15分ベンチタイム。
3.コッペパンの形に成形。
台に粉を振り 手または麺棒で 丸く伸ばし 1/3ぐらいを真ん中に向けて折り、
そのまま くるくると巻き 巻き終わりをしっかり閉じます。
(または 半分を中心まで折り、片方も中心まで折り、それを半分に折り とじ目を閉じて)
それをくるくるとしながら伸ばして 12cm長さぐらいの葉巻のような形にします。
4.30℃から40℃で30分から40分 発酵させます(表面が乾いていたら霧を吹いてから)。
5.つや出しに溶き卵または牛乳を塗り 180℃で13分焼きます。
1. Set bread baking machine "dough" with 250g bread flour, 2tbsp or less sugar,
170cc milk, 1tsp or less salt, 30g butter and 1tsp dry yeast.
2. Dived the dough into 10 equal pieces and make balls.
Let the dough rest for 15 mins. covered with a wet cloth.
3. Make hot dog buns' shape
Sprinkle bread flour on the table. Make a ball into flat with your hands or a rolling pin.
Fold 1/3 and then wrap it up and pinch the ends to close.
Then roll it to about 12cm length(it is shaped like a cigar)
4. Let the dough rise again as a second rising for 30mins. to 40 mins. at 30℃ to 40℃.
5. Brush with milk or beaten egg to glaze the surface.
Bake at 180℃ for 13 mins.
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