ネットを参考にして 作ってみました。
桜のういろう
1.桜の花の塩漬け16個 は 水に漬けて 塩抜きします。
2.その水50ccぐらいと 水を足して 200ccにし(味見すること)、
3.食紅少々、小麦粉100g、上白糖100gと よく混ぜ、
4.濾します。
5.水で濡らした容器に流し入れ(ここではエンジェル型を使っています)、
蒸し器で25分蒸します。
6.16等分して 桜の花を飾ります。
Steamed cake with cherry blossoms
(Japanese steamed cake = Uiro : Traditional Japanese steaed cake made from
rice flour(or flour) and sugar)
1. Soak 16 salted cherry blossoms in water to remove salt.
2. Make 200cc water with the salted water 50cc + water(taste it)
and add red food coloring to make it light pink.
3. Add 100g plain flour and 100g caster sugar. Mix them well.
4.Strain 3.
5. Pour 4. into a vessel wet with water.
6. Cut it into 16 pieces and decorate with cherry blossoms.
2024年04月06日
ベーコンとアスパラガスのオイスターマヨ炒め Stir-fried bacon and asparagus with oyster sauce and mayonnaise
**ベーコンとアスパラガスのオイスターマヨ炒め
Stir-fried bacon and asparagus with oyster sauce and mayonnaise
**春菊と薄揚げのオリーブオイル和え
Edible chrysanthemum and thin deep-fried tofu with olive oil
**小松菜と竹輪の煮物
Boiled Japanese mustard spinach and tube-shaped fish paste cake
**きゅうり、カニかま、ワカメの酢の物
Cucumber, imitation crab meat and wakame with sweetened vinegar
**カボチャのサラダ Pumpkin salad
どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。
Every dish was delicious. Thank you.