2024年04月07日
アイムドーナツ??? I'm donut???
最近話題になっている ドーナツ 「アイムドーナツ?」を食べてみたく
お店を探しましたが大阪にはありませんでした。
が、レシピを見つけたので 参考にして作ってみました。
→だんどり亭 さん
I want to eat the donut "I'm donut?"
I searched on the internet but there's not any store in Osaka.
But I found the recipe
1.カボチャ40gはレンチンして柔らかくし マッシュします。
2.パン焼き器に強力粉150g、1.のかぼちゃ、牛乳40cc、みりん小2,
卵1個、バター20g、塩少々、ドライイースト小1をセット。
「パン生地」でスタート。
3.粉を振った台に出し、空気抜きして 6等分に丸めて 40℃で 35分 発酵。
4.油で 2分ほど揚げ、
5.冷めたら粉砂糖を振りかけます。
1. Microwave 40g pumpkin then mash.
2. Set 150g bread flour, pumpkin, 40cc milk, 2tsp mirin, 1 egg, 20g butter,
a pinch of salt and 1tsp dry yeast in a bread baking machine.
Start with "DOUGH"
3. Remove 2. on to the floured table and punch.
Divide it into 6 pieces and make 6 balls.
Let the dough rise in the oven 40℃ for 35 mins.
4. Deep fry for 2 mins.
5. Let them cool down and sprinkle powdered sugar.