昨日 朝、パソコンを少し触ってから 買い物に行き タケノコを買い求めました。
午後に夫が タケノコの下準備をしてました。
木の芽和え、大好きです♪
木の芽は 自家栽培(昨年妹が苗木をくれました)のものです。
冬は枝だけになり心配しましたが、こんなに一杯 木の芽 をつけてくれました♡
I bought a bamboo sprout yesterday.
My husband parboiled it that afternoon.
I love bamboo sprouts dressed with a leaf bud of Japanese pepper and miso♪
The leaf bud of Japanese pepper is homegrown one.
In winter the tree was only branches and now it has lots of leaves♪
**ビンチョウマグロのお造り Sashimi of Albacore tuna
**タケノコの木の芽和え
Bamboo sprouts dressed with a leaf bud of Japanese pepper and miso
**タケノコご飯 Rice mixed with bamboo sprouts
**小松菜と薄揚げの煮物
Boiled Japanese mustard spinach and thin deep-fried tofu
**菊芋の甘酢和え Jerusalem artichoke with sweetened vinegar
**キャベツとハムのサラダ Salad of cabbages and ham
**自家製きゅうりと茄子のお漬け物
Homemade pickles of cucumbers and eggplants
**豚汁 Miso soup with pork and vegetables
どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。
Every dish was delicious. Thank you.