2021年03月12日
あっさりヨーグルトケーキ Light yogurt cake
とてもあっさり味のヨーグルトケーキ(18cm型 1台)
1.ヨーグルト150gにサラダ油30gを混ぜ、 卵黄3個を加え さらに混ぜます。
2.小麦粉40gとコーンスターチ18gをふるいにかけ 1.に加え 混ぜ合わせます。
3.卵白3個を泡立て 途中 砂糖40gを3回ぐらいに分けていれ
しっかりした メレンゲを作ります。
4.3.を2.に 3回ぐらいにわけて 泡を消さない ように まぜ合わせます。
5.バターを塗った型に 4.を流しいれ トントンとして 空気を抜きます。
6.お湯をはった天板に 5.を置き 130℃に温めたオーブンで 65分焼き
オーブンにそのまま10分放置します。
7.取り出し 冷めてから 冷蔵庫で 2時間冷やし 型から出して 表面にジャムなどを塗ります。
Light Yogurt Cake (18cm mold)
It is a really light cake.
1.Mix 150g yogurt and 30g salad oil. then add 3 egg yolks and mix them together.
2.Sift 40g cake flour and 18g corn starch and add to 1. Mix them together.
3. Whip 3 egg whites adding sugar in three batches until stiff peaks form.
4.Fold about 1/3 of egg whites and into the yolk mixture.
5.Spread butter on the mold and pour 4. Deflate the mixture by slapping it.
6. Fill the large pan about 2cm high with hot water
Bake for 130℃ 65 mins. Leave it for 10 mins.in the oven.
7. Let it cool down and then chill the cake in the fridge for 2 hours
then coat the top with honey water.
赤魚のみりん干しの竜田揚げ、ごぼうの唐揚げとキャベツ添え Deep fried Tatsuta of dried red rockfish seasoned with mirin with fried burdock and cabbage
**赤魚みりん干しの竜田揚げ、ごぼうの唐揚げとキャベツ添え
Deep fried Tatsuta of dried red rockfish seasoned with mirin with fried burdock and cabbage
**二十日大根の葉とソーセージのガーリックソテー
Stir-fried radish leaves and wienerwurst with garlic
**赤、白のラディッシュの甘酢和え Radishes with sweetened vinegar
**昆布と椎茸のうま煮 Boiled kelp and shiitake mushrooms
**カリフラワーとブロッコリーのマヨ和え
Cauliflower and broccoli with mayonnaise
**十六穀米 Rice with mixture of 16 different kinds of cereals
どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。
They were delicious. Thank you.