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2021年03月19日

八朔でオランジェット  Hassaku-orange orangette

CIMG0003.JPG


妹から 八朔をもらったので オランジェットを作りました。

My sister gave us some Hassaku-oranges.
I made Hassaku-orange-orangette.


1.八朔4個を よく洗い、爪楊枝で皮に穴を一杯開けます。

2.3度ぐらい ゆでこぼします。

3.5mm厚さにスライスし(種やへたは取り除きます)、グラニュー糖250gの
  半量をまぶし 30分ほど おいておきます。 
  汁が出てきたら 鍋に150ccの水とともにいれ 30分ほど 煮ます.

4.火を止め 残りの砂糖を加えて混ぜ 冷まします。
  半日から1日 そのまま放置します。

5.もう一度火にかけ 水分が無くなるまで 30分ほど煮ます。

6.網の上に並べ 乾かします。

7.チョコレート200gを湯煎にかけ 八朔の半分にかけます。



1.Wash 4 Hassaku-oranges well and then prick on the skins with a toothpick or a folk

2. Drain the hotwater after boiling oranges three times to remove the harsh taste.

3. Cut into 5mm thickness(remove seeds).
Then mix with 1/2 of 250g sugar and leave them for 30 mins until the juice comes out.
Put them in a pot with 150cc water.
Simmer for 30 mins.
Turn off the heat and then add the left-over sugar. Mix them.

4. Let it cool down and leave it for half a day to overnight.

5.Then simmer for 30 mins. until all the excess water is gone.

6. Place them on net and dry.

7.Double boil 200g chocolate and dip oranges.




花椒餃子     Gyoza with Sichuan pepper


TVを見て 作ってくれました♪ いつも楽しそうにお料理しています♪


花椒餃子

CIMG0001.JPGCIMG0002.JPG




**花椒餃子              Gyoza with Sichuan pepper

**卯の花(昨日のいわしの煮汁で作っています)
                    Simmered tofu pulp with vegetables

**きゅうりとわかめの酢の物      Cucumber and wakame seaweed with sweetened vinegar

**菜の花の酢味噌和え         Colza blossoms dressed with vinegared miso

**薄揚げの小松菜チーズ焼き      
        Grilled thin deep-fried tofu with Japanese mustard spinach and cheese

**レタスと水菜のサイゼリア風ドレッシング和え
        Lettuce and potherb mustard with cocktail sauce




どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。

They were delicious. Thank you.





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sunshine
大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
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