2021年03月20日
春のお彼岸 Haru-Higan
春のお彼岸 なので おぼた を作りました。
I made "Obota" (sticky rice ball covered by red bean paste) because
it's Haru(spring)-no-Ohigan(the spring equinox).
春分 Syunbun
アジの南蛮漬け Fried horse mackerel marinated in spicy vinegar sauce
**アジの南蛮漬け Fried horse mackerel marinated in spicy vinegar sauce
**ジャガイモの煮っ転がし Potatoes boiled in broth
**きゅうり、レタス、人参のサラダ Cucumber, lettuce and carrot salad
**せりと鶏肉のわさび和え Dropwort and chicken dressed with wasabi
**きゅうりとわかめの酢の物 Cucumber and wakame seaweed in sweetened vinegar
**菜の花と魚肉ソーセージのソテー Stir-fried colza blossoms and fish sausage
どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。
They were delicious. Thank you.