2024年06月28日
ヒラマサのカマの塩焼き Salt grilled yellowtail amberjack collar
**ヒラマサのカマの塩焼き Salt grilled yellowtail amberjack collar
**きゅうりとカニかまとワカメの酢の物
Cucumber, imitation crab meat and wakame with sweetened vinegar
**自家製水茄子の漬け物 Homemade pickled Miszunasu(eggplant which can be eaten raw)
**ツルムラサキのお浸し Boiled Indian spinach in broth
**色々野菜のサラダ Salad with various vegetables
**味噌汁 Miso soup
**ごはん Rice
どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。
Every dish was delicious. Thank you.
2024年06月27日
ベーコンとフィンネルのスパゲティ Spaghetti with bacon and fennel
夫、フィンネルの束をどっさり買ってきているので 連日登場しています(笑)。
My husband bought a bunch of fennel other day.
We eat(have to have) it every day(lol)
**ベーコンとフィンネルのスパゲティ Spaghetti with bacon and fennel
**生ハムメロン Prosciutto and melon
**ペイザンヌスープ Soupe à la paysanne
**小松菜と薄揚げの煮物 Boiled mustard spinach and thin deep-fried tofu
**三度豆の胡麻よごし Common beans dressed with sesame
**色々野菜のサラダ Salad with various vegetables
どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。
Every dish was delicious. Thank you.
My husband bought a bunch of fennel other day.
We eat(have to have) it every day(lol)
**ベーコンとフィンネルのスパゲティ Spaghetti with bacon and fennel
**生ハムメロン Prosciutto and melon
**ペイザンヌスープ Soupe à la paysanne
**小松菜と薄揚げの煮物 Boiled mustard spinach and thin deep-fried tofu
**三度豆の胡麻よごし Common beans dressed with sesame
**色々野菜のサラダ Salad with various vegetables
どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。
Every dish was delicious. Thank you.
2024年06月26日
菖蒲華 Ayame-Hanasaku
治りかけ I'm recovering...
今朝(25日)、病院に検査に行きました。
完治はしていなく 治りかけの状態。
これ以上 薬を服用したら 他に悪影響をおよぼすので、服用しないで、
「体を冷さないようにし、水分を一杯取るようにしなさい」といわれました。
良い医師だと思います。
I went to the hospital this morning(25th).
It hasn't completely healed yet and I am recovering from it.
If I take more medicine, it will affect other organs.
The doctor said that do not take more medicine but keep one's body warm and drink lot of water.
I think he is a good doctor.
**鮭のバターソテーとフェンネルソース;フェンネルとブロッコリーのソテー添え
Butter saute of salmon with stir-fried fennel and broccoli
**ツルムラサキのお浸し Boiled Indian spinach in broth
**きゅうりとミニトマトのサラダ Salad with cucumber and cherry tomatoes
**青梗菜とベーコンのマヨ炒め Stir-fried bok choy and bacon with mayonnaise
**トレビスのサラダ Red-leaved chicory salad
どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。
Every dish was delicious. Thank you.
カツ丼 Deep-fried pork cutlet on rice
2024年06月24日
蒸し暑いです! Hot and humid!
雨が降っているし 蒸し暑いし〜〜〜。
It is raining and hot and humid~~~.
**カレーライス Curry and rice
**トレビスのサラダ Red-leaved chicory salad
**きゅうり、わかめ、カニかまの酢の物
Cucumber, wakame and imitation crab meat with sweetened vinegar
**ほうれん草としめじの煮物 Boiled spinach and shimeji mushrooms
**フィンネル入りポテトサラダ Potato salad with fennel
どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。
Every dish was delicious. Thank you.
2024年06月23日
絵本読み聞かせが掲載 I appeared in our elementary school newspaper
グリーンオリーブ入りブレッドスティック Olive breadsticks
ポールハリウッドの「グリーンオリーブ入りブレッドスティック」
ポールさんの分量
強力粉 1kg
ドライイースト 20g
オリーブオイル 100ccぐらい
塩 20g
水 800cc
種なしグリーンオリーブ 1kg
1/4量で作りました。
(なるべく手でさわらないのがコツです)
1.強力粉、ドライイースト、オリーブオイル、塩と 半量の水を パン焼き器
「こねる」で 途中残りの水を加えて 10分ぐらい捏ねてから
オリーブを入れて 1分ぐらい。(ややべちゃべちゃの生地です)
2.油を塗った容器に 流し入れ 蓋をして 1時間休ませます (倍に膨らんでいます)。
3.生地に セモリナ粉を振り (無かったので強力粉を使用)。
台にもセモリナ粉を振り その上に生地を出し(流し出す)、粉を振り、
4.端から スケッパーで、オリーブ一粒ぐらいの巾に切り 横に寄せます。
5.全部切り終わったら 粉を振った 天板に 倍ぐらいにやさしくのばして 置きます。
間隔を取ります。
6.220℃で15分〜20分 焼きます。(パキッと折れるぐらい)
オリーブ油、ハムなどと合うようです。
Paul's Olive breadsticks
(Trick is to try not to touch the dough
1kg bread flour
20g dry yeast
100cc olive oil
800ml water
1kg green olive pitted
I baked 1/4 the amount .
1. Knead bread flour, dry yeast, olive oil and half of the water, adding water little by little
for 10 mins. and then add olives and 2 mins more.
2. Pour into a container which is oiled and put a lid on or cover with a plastic film.
Let it sit for 1 hour until doubled in size.
3. Sprinkle semolina flour over the dough and pour onto a semolina dusted table.
4. Cut it 1.5cm width strip and slide a little to the side.
After cut it all, put them on a powdered baking sheet stretching softly doubled in length.
5. Bake at 220℃ for 15~20mins.
ポールさんの分量
強力粉 1kg
ドライイースト 20g
オリーブオイル 100ccぐらい
塩 20g
水 800cc
種なしグリーンオリーブ 1kg
1/4量で作りました。
(なるべく手でさわらないのがコツです)
1.強力粉、ドライイースト、オリーブオイル、塩と 半量の水を パン焼き器
「こねる」で 途中残りの水を加えて 10分ぐらい捏ねてから
オリーブを入れて 1分ぐらい。(ややべちゃべちゃの生地です)
2.油を塗った容器に 流し入れ 蓋をして 1時間休ませます (倍に膨らんでいます)。
3.生地に セモリナ粉を振り (無かったので強力粉を使用)。
台にもセモリナ粉を振り その上に生地を出し(流し出す)、粉を振り、
4.端から スケッパーで、オリーブ一粒ぐらいの巾に切り 横に寄せます。
5.全部切り終わったら 粉を振った 天板に 倍ぐらいにやさしくのばして 置きます。
間隔を取ります。
6.220℃で15分〜20分 焼きます。(パキッと折れるぐらい)
オリーブ油、ハムなどと合うようです。
Paul's Olive breadsticks
(Trick is to try not to touch the dough
1kg bread flour
20g dry yeast
100cc olive oil
800ml water
1kg green olive pitted
I baked 1/4 the amount .
1. Knead bread flour, dry yeast, olive oil and half of the water, adding water little by little
for 10 mins. and then add olives and 2 mins more.
2. Pour into a container which is oiled and put a lid on or cover with a plastic film.
Let it sit for 1 hour until doubled in size.
3. Sprinkle semolina flour over the dough and pour onto a semolina dusted table.
4. Cut it 1.5cm width strip and slide a little to the side.
After cut it all, put them on a powdered baking sheet stretching softly doubled in length.
5. Bake at 220℃ for 15~20mins.