2023年04月01日
レモンドリズルケーキ Lemon Drizzle Cake
グレーズを作るのに 粉砂糖ではなく、砂糖で作ったら、 グレーズをかけてる感が無く、
勇ましい感じのケーキになってしまいました。
美味しいですが。
粉砂糖でグレーズ作った方がエレガント感が出たと思います。
I made graze with lemon juice and sugar instead of icing sugar.
It doesn't look for something elegant.
The taste is good, though.
I should make the graze with icing sugar.
18cmx18cm型
1.オーブンは180℃に温め、
18cmスクエアー型には クッキングシートを敷いておきます。
2.バター110g、砂糖110g、玉子2個、薄力粉135g、BP小1.5,
牛乳大2,レモンの皮のすりおろし1個分 を すべてボウルに入れ 泡立器で混ぜます。
3.型に2.を流しいれ オーブンで 35分から40分焼きます。
4.レモン汁1個分に砂糖85gを入れ混ぜて グレーズを作ります。
5.ケーキが焼けたら 熱いうちに グレーズを 表面に塗ります。
6.冷めてから 切ります。
(18cmx18cm tin)
1. Preheat the oven to 180℃。
Prepare 18x18 square cake pan lined with a baking paper.
2. Whip 110g butter, 110g sugar, 2 eggs, 135g plain flour, 1.5tsp BP, 2tbsp milk,
freshly grated one lemon rind in a bowl.
3. Pour in a cake pan and bake at 180℃ for 35mins to 40mins.
4. Mix 1 lemon juice and 85g sugar to make glaze.
5. Apply the glaze over the cake while it is still hot.
6. Let it cool down and then cut into proper size.
チョコレートカステラケーキ Chocolate Castella Cake
18cmスクエアー型 1台
1.小麦粉80gとココアパウダー20gを振るっておきます。
2.型(底が抜けないタイプ)にオーブンシートを敷いておきます。
3.耐熱ボウルに サラダ油60gと割ったチョコレート50gを入れ、1分レンチンして
チョコレートを溶かします。
4.3.を1.に入れ 混ぜ合わせます。
5.玉子5個は 卵黄と卵白にわけ、
卵黄を4.に入れまぜます(卵黄は室温に戻しておきます)
6.卵白は 5gのレモンジュースを加えて 砂糖を65gを少しずつ加えながら
角が立つまで泡立てます。
7.6.のメレンゲを少しずつ 5.に加えて 混ぜ合わせます。
8.7.をクッキングシートを敷いた型に流しいれます。
(底が抜けるタイプの場合は アルミフォイルで 周りを覆い 水が入ってこない
ようにします)
9.天板に水を張り 150℃で70分焼きます。
10.焼けたら すぐにオーブンから出し 冷まします。
(for a 18cm square tin)
1.Sift 80g plain flour and 20g cocoa powder.
2. Prepare 18x18 square cake pan lined with a baking paper.
3. 60g cooking oil and 50g chocolate in a heat-proof container and microwave for 1 min
to melt chocolate .
4. Pour the chocolate and oil mixture into the flour. Mix well.
5. 5 eggs separate egg white and yolks.
Put egg yolks into the batter and mix well.
6. Add 5g of lemon juice to the 5 egg white.
Whip adding 65g of sugar little by little until peaks form.
7. Mix the meringue to the batter little by little and mix well.
8. Pour the cake batter into the mold.
(wrap with aluminum foil to prevent water if it is a loose-bottomed cake tin)
9. Add water to the outside baking pan about 2cm high and place 8.
Bake at 150℃ for 70 minuets
10. Take out of the oven to cool.
スイートチリソースでヤンニョムチキン Yangnyeom chicken with sweet chili sauce
**スイートチリソースでヤンニョムチキン
Yangnyeom chicken with sweet chili sauce
**アサリの炊き込みリゾット Clam risotte in a rice cooker
**ホウレンソウのお浸し Boiled spinach in broth
**春雨の酢の物 Vermicelli salad
**大根と竹輪の煮物 Boiled daikon and tube-shaped fish paste cake
**色々野菜のサラダ A salad with various vegetables
どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。
Every dish was delicious. Thank you.