2023年04月01日
レモンドリズルケーキ Lemon Drizzle Cake
グレーズを作るのに 粉砂糖ではなく、砂糖で作ったら、 グレーズをかけてる感が無く、
勇ましい感じのケーキになってしまいました。
美味しいですが。
粉砂糖でグレーズ作った方がエレガント感が出たと思います。
I made graze with lemon juice and sugar instead of icing sugar.
It doesn't look for something elegant.
The taste is good, though.
I should make the graze with icing sugar.
18cmx18cm型
1.オーブンは180℃に温め、
18cmスクエアー型には クッキングシートを敷いておきます。
2.バター110g、砂糖110g、玉子2個、薄力粉135g、BP小1.5,
牛乳大2,レモンの皮のすりおろし1個分 を すべてボウルに入れ 泡立器で混ぜます。
3.型に2.を流しいれ オーブンで 35分から40分焼きます。
4.レモン汁1個分に砂糖85gを入れ混ぜて グレーズを作ります。
5.ケーキが焼けたら 熱いうちに グレーズを 表面に塗ります。
6.冷めてから 切ります。
(18cmx18cm tin)
1. Preheat the oven to 180℃。
Prepare 18x18 square cake pan lined with a baking paper.
2. Whip 110g butter, 110g sugar, 2 eggs, 135g plain flour, 1.5tsp BP, 2tbsp milk,
freshly grated one lemon rind in a bowl.
3. Pour in a cake pan and bake at 180℃ for 35mins to 40mins.
4. Mix 1 lemon juice and 85g sugar to make glaze.
5. Apply the glaze over the cake while it is still hot.
6. Let it cool down and then cut into proper size.
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