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2023年04月01日

チョコレートカステラケーキ  Chocolate Castella Cake

IMG_20230401_064544.jpg


18cmスクエアー型 1台

1.小麦粉80gとココアパウダー20gを振るっておきます。
2.型(底が抜けないタイプ)にオーブンシートを敷いておきます。
3.耐熱ボウルに サラダ油60gと割ったチョコレート50gを入れ、1分レンチンして
  チョコレートを溶かします。
4.3.を1.に入れ 混ぜ合わせます。
5.玉子5個は 卵黄と卵白にわけ、
  卵黄を4.に入れまぜます(卵黄は室温に戻しておきます)
6.卵白は 5gのレモンジュースを加えて 砂糖を65gを少しずつ加えながら 
  角が立つまで泡立てます。
7.6.のメレンゲを少しずつ 5.に加えて 混ぜ合わせます。
8.7.をクッキングシートを敷いた型に流しいれます。
  (底が抜けるタイプの場合は アルミフォイルで 周りを覆い 水が入ってこない
  ようにします)
9.天板に水を張り 150℃で70分焼きます。
10.焼けたら すぐにオーブンから出し 冷まします。

(for a 18cm square tin)
1.Sift 80g plain flour and 20g cocoa powder.
2. Prepare 18x18 square cake pan lined with a baking paper.
3. 60g cooking oil and 50g chocolate in a heat-proof container and microwave for 1 min
to melt chocolate .
4. Pour the chocolate and oil mixture into the flour. Mix well.
5. 5 eggs separate egg white and yolks.
Put egg yolks into the batter and mix well.
6. Add 5g of lemon juice to the 5 egg white.
Whip adding 65g of sugar little by little until peaks form.
7. Mix the meringue to the batter little by little and mix well.
8. Pour the cake batter into the mold.
(wrap with aluminum foil to prevent water if it is a loose-bottomed cake tin)
9. Add water to the outside baking pan about 2cm high and place 8.
Bake at 150℃ for 70 minuets
10. Take out of the oven to cool.











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大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
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