2023年04月19日
桜のクッキーボール Cookies with cherry blossoms
ネット検索して 作りました♪
桜の花の塩漬けの 塩味のあるクッキーです。
(16粒、4人分)
1.室温に戻したバター30gに砂糖5gと粉糖5gをよく混ぜあわせ、
刻んだクルミ12gと桜の花の塩漬け4〜5g(水で洗って塩を落し、キッチンペーパーで
水気を切り)をみじん切りにしたものを混ぜ合わせます。
2.薄力粉30gとアーモンドパウダー15gを切るように混ぜ合わせ、
そぼろ状になったら ひとまとめにして ラップで包み 冷蔵庫で30分以上置きます。
3.生地を16等分して丸め オーブンシートを敷いた 天板にのせ
170℃で15分焼きます。
4.粗熱が取れたら 粉糖をたっぷりかけ さらに冷まします。
It is salty cookies
(16 balls, for 4 people)
1. In a bowl, cream the room temperature 30g butter, 5g sugar and 5g powdered sugar
and mix well.
Then add 12g chopped walnuts and 4~5g cherry blossoms (rinse with water
and wipe the excess water with a paper towel and then chop).
2. Add 30g plain flour and 15g almond powder, folding the mixture using
a spatula in a cutting action.
Wrap with plastic wrap and keep it for 30 mins in the refrigerator.
3. Divide it into 16 pieces and make 15 balls.
Line a baking sheet with waxed paper and place balls.
Bake at 170℃ for 15 mins.
4. Once it cooled, sprinkle powdered sugar over them, and cool more.
アスパラの肉巻きフライ Fried meat-wrapped asparagus
**アスパラの肉巻きフライ Fried meat-wrapped asparagus
**カブと赤大根の甘酢和え Turnip and daikon with sweetened vinegar
**カブの葉と竹輪の佃煮風 Simmered turnip leaves and tube-shaped fish paste cake
**長芋とほうれん草のお浸し Boiled spinach and Chinese yam in broth
**色々野菜のサラダ A salad with various vegetables
どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。
Every dish was delicious. Thank you.