**チキンエッグハンバーグ Hamburg with chicken and egg
〇―〇―3分クッキングを参照しました♪
(2人分)
1.玉ねぎ100gはみじん切りにし レンジに2分かけ 冷まします。
卵2個は固ゆで卵にします。
2.酢大1.5、醤油大1、みりん大1、砂糖小1強を混ぜ たれを作ります。
3.マヨネーズ大1、牛乳大1、パセリのみじん切り小2は混ぜ マヨネーズソースを
作ります。
4.鶏ミンチ200gに1.の玉ねぎ、パン粉1/2カップ、卵1/2個、牛乳大1.5、
塩、胡椒を加え 良くこねます。
5.手に油を塗り 4.の半分を手にひろげて 卵を包みます。 2個作ります。
6.5.に小麦粉をまぶし 油を引いたフライパンで 両面 蓋をして焼きます。
7.6.の油を拭きとり 2.のたれを入れ 蓋をして 蒸し焼きにします。
蓋をはずし たれをかけながら 絡めます。
8.器に盛り 残ったたれをかけ、 3.のマヨネーズソースをかけます。
**春雨の中華サラダ Chinese-style bean‐starch vermicelli sarad
1.春雨を温湯で戻します。
卵1/2個で(ハンバーグの残り)で 薄焼き卵を焼き、細く切り 錦糸卵にします。
きゅうりは千切りにします。
チキンハムは 細く裂きます。
2.酢大2、醤油大1、砂糖大1、中華スープの素少々、ごま油を混ぜ たれを作ります。
3.1.を器に盛り 2.をかけます。
**中華風トマトサラダ Chinese-style tomato salad
1.玉ねぎ1/8個のみじん切り、醤油小1、酢小1、ごま油小1、スープ小2を混ぜ
トマトにかけ 小口切りの青ネギを散らします。
** Hamburg with chicken and egg (for 2 people)
1. Chop 100g onion fine. Microwave for 2 min. Let it cool down.
Make two hard-boiled eggs. Peel.
2. Mix 1.5tbsp vinegar, 1tbsp soy sauce, 1tbsp sweet rice wine and 1tsp or more sugar to
make sauce.
3. Mix 1tbsp mayonnaise, 1tbsp milk and 2tsp chopped parsley to make mayonnaise sauce.
4. Mix 200g minced chicken, onion, 1/2cup breadcrumbs, 1/2 beaten egg,
1.5tbsp milk, salt and pepper well.
5. Oil your palm and spread 1/2 of 4. Wrap a boild egg and cover with flour (make two balls)
6. Oil a frying pan and bake balls. Put a lid on. Smother.
7. Wipe off the frying pan and pour 2 and put a lid on. Smother.
Put a lid off and mix the balls with the sauce well.
8. Put 7. on individual dishes and pour the remaining sauce over them.
Put mayonnaise sauce on them.
** Chinese-style bean-starch vermicelli salad
1. Soak dried bean-starch vermicelli in warm water. Drain.
Make thin omelette (use the remaing 1/2 egg) and cut into trips.
Cut cucumber into thin strips.
Flake chicken ham.
2. Mix 2tbsp vinegar, 1tbsp soy sauce, 1tbsp sugar, Chinese soup paste/powder
and sesame oil to make sauce.
3. Put 1 in individual dishes and pour sauce.
** Chinese-style tomato salad
1. Mix 1/8 chopped onion, 1tsp soy sauce, 1tsp vinegar, 1tsp sesame oil and 2tsp soup well.
Pour over sliced tomato and sprinkle chopped green leeks.