masakohimeさんのブログで知ったこのお料理。
簡単で美味しいので定番になりつつあります♪
**ヤンニョムチキン Twotwo chicken mugyodong
(2人分)
1.鶏肉500kg(骨付きの手羽元10本を使いましたが、好みの部位で良いそうです)を
ひたひたの牛乳(約1/2カップ)、塩小1/2、こしょう少々、すりおろしにんにく1かけに
漬け込みます。 冷蔵庫で1時間ぐらいです。
2.トマトケチャップ大3.5、さとう大2、コチュジャン小2、マヨネーズ大1、ごま油小2、
すりおろし人参大1、赤唐辛子少々、醤油小1、すりおろしにんにく1かけ、水25ccを
少し煮詰めます。
3.1.の鶏肉に小麦粉をまぶし 油を多めに引いたフライパンで焼きます。
4.2.のたれをかけます。
**ねぎのチヂミ Green leek Korean pancake
(2人分)
1.薄力粉70g、片栗粉30g、卵1個、中華だしの素小1、水50ccを混ぜ
小口切りの青ネギを加えて 混ぜ、ごま油を引いたフライパンで 焼きます。
2.ポン酢にごま油を混ぜた たれを添えます。
**たたききゅうり Smached cucumber salad
1.きゅうりを叩き、食べやすい大きさに裂き、ポン酢でごま油で和えます。
** Twotwo chicken mugyodong (for 2 people)
1. Soak 500g chicken in 100cc milk, 1/2tsp salt, pepper and 1 cloves of grated garlic
for 1 hour in the fridge.
2. Mix 3.5tbsp tomato ketchup, 2tbsp sugar, 2tsp gochujang, 1tbsp mayonnaise,
2tsp sesame oil, 1tbsp grated carrot, a little red pepper, 1tsp soy sauce, 1 clove of
grated garlic and 25cc water and then simmer it until slightly reduced.
3. Cover 1. chicken with flour.
Some oil in a frying pan and bake them until cooked.
4. Pour 2 over chicken.
** Green leek Korean pancake (for 2 people)
1. Mix 70g flour, 30g starch, 1 egg, Chinese soup powder(paste) and 50cc water well.
Add chopped green leeks and mix.
Sesame oil in a frying pan and bake.
2. Mix ponzu and sesame oil and serve with the pancake.
** Smashed cucumber salad
1. Mix smashed cucumber with ponzu and sesame oil.