2019年04月06日
白菜のお餅ロール Mochi rolled in Chinese cabbage
**白菜のお餅ロール Mochi rolled in Chinese cabbage
1.白菜をレンチンして 柔らかくして、食べやすい大きさに切ったお餅を
巻き、爪楊枝で止めます。
2.鍋に スープを沸かし 1.とウインナーを入れ 煮ます。
塩、こしょうで味を整えます。
(お餅が溶けだして スープが濁ってしまいました)
**お麩入り卵焼き Rolled omelette with fu (wheat gluten)
(2人分)
1.お麩を水でふやかし しぼり(大山盛り1〜2)それに 卵2個を割り入れ
白だし大1、さとう小1を加えて よく混ぜ、油を引いたフライパンで
焼きます。
**まるごと新玉ねぎ Steamed onion
1.新玉ねぎの天地を切り 外の皮を取り除き 上に十字に切り目を入れ
ラップに包み レンジで加熱します。
2.器に盛り 外の固い皮を剥き、ポン酢をかけます。
**キャロットラペ Carotte rapee
1.千切りした人参を 甘酢、オリーブ油、塩、胡椒、ガーリックパウダーで和え、
ラム酒漬けレーズンを散らします。
** Mochi rolled Chinese cabbage
1. Microwave Chinese cabbage until tender.
Roll bite size mochi in Chinese cabbage. Attach the end with a toothpick.
2. Boil soup in a pot. Put 1. and some Wiener. Simmer.
Season with salt and pepper.
(one of the mochi was dissolved and the soup became muddy)
** Rolled omelette with fu (wheat gluten) (for 2 people)
1. Soak some fu in water then squeeze (about 2 heaping table spoon of fu).
Mix fu, 2 beaten egg, 1tbsp Shirodashi(light color soy sauce with seasoning)
and 1tsp sugar well.
Oil a frying pan and bake the mixture.
** Steamed onion
1. Cut top and bottom of onion. Peel the outer skin. Make a deep cross on the top.
Wrap in a plastic film and microwave until cooked.
2. Put in/on individual dishes and peel the hard skin and pour ponzu.
** Carotte rapee
1. Mix thin stripped carrot with sweetened vinegar, olive oil, salt, pepper and garlic powder.
Sprinkle raisins soaked in rum.