**鶏胸肉ハム Chicken breast ham
(1枚分)
1.胸肉(皮無、脂なし)1枚に 塩こうじ大1とハーブソルト少々をもみこみ
密封の袋(ジップロックなど)に入れ 空気を抜いて 冷蔵庫に一晩おきます。
2.炊飯釜に1.と ひたひたの熱湯を入れ ”保温” にして 3時間 してから
炊飯器から 取り出し 冷まします。
3.薄く切って 梅味噌ドレッシング(好みのドレッシング)をかけます。
**キノコと三つ葉のソテー Fried mushrooms and mitsuba
1.フライパンに油を引き みじん切りのにんにくを炒め
しめじとえのきを炒め 火が通ったら 麺つゆ少々と三つ葉を入れ
全体を絡めます。
**パイナップル入りポテトサラダ Potato salad with pineapple
1.じゃがいもは皮を剥き 食べやすい大きさに切り レンジで柔らかくします。
熱いうちに甘酢で下味を付けます。
2.きゅうり、人参、玉ねぎは薄切りし 塩もみしてから 絞ります。
パイナップルは食べやすい大きさに切ります。
3.1.と2.をマヨネーズで和えます。
**ブロッコリーのお浸し Broccoli salad
1.茹でたブロッコリーをめんつゆとすりおろししょうがで和え、
かつお節をまぶします。
** Chicken breast ham (for 1 breast meat)
1. Remove skin and fat from a chicken breast and then rub in 1tbsp salted kōji (traditional condiment)
and a little herb-salt.
Put in a plastic bag (such as Ziploc bag) and release air from it.
Let stand overnight in friedge.
2. Place 1. in a rice cooker pot with puring in just enough boiling water to cover.
Keep the rice cooker "warm" for 3 hours
and then take it out and let it cool.
3. Slice it and pour Ume-Miso dressing (or your favorite dressing)
** Fried mushrooms and mitsuba
1. Oil a frying pan and stir fry chopped garlic.
Add shimeji mushroom and enoki mushroom. Fry them until cooked.
Then add seasoning soy sauce and mitsuba. Toss them together.
** Potato salad with pineapple
1. Peel and cut potatoes. Microwave to cook.
While it is still hot, season with a little sweet rice wine.
2. Salt slices of cucumber, carrot and onion then soften them by squeezing.
Wash them with water then squeeze.
Cut pineapple into bite size pieces.
3. Mix 1. and 2. with mayonnaise.
** Broccoli salad
1. Mix boiled broccoli with seasoning soy sauce and grated ginger.
Then mix with dried bonito shavings.