2019年04月25日
霜止出苗 Shimo-Yamite-Nae-Izuru
霜止出苗 (しもやみてなえいずる)
4月25日 から 4月29日 ごろ。
晩春
霜が終わり 稲の苗が 成長する。
Shimo-Yamite-Nae-Izuru
Around April 25 to April 29.
Late Spring
Last frost, rice seedings grow.
ヨーグルトであじのエスカベッシュ Marinated horse mackerel in yoghurt
**ヨーグルトであじのエスカベッシュ Marinated horse mackerel in yoghurt
saskachさんを参照しました☆☆☆
あじは2人分ですが、マリネ液を4人分作って それを 2人分で使ったので。。。
ソースたっぷりです♪
これは 2人分のマリネ液です。
(2人分)
1.大きめのあじを3枚におろし、骨とゼイゴをとりのぞき 軽く塩を振り
白ワイン大2をかけます。水分をふき取ります。
2.小麦粉をまぶし 多めの油で揚げます。
3.玉ねぎ1/4玉、人参20g、ピーマン1個は 千切りにし レンジで 2分加熱します。
4.プレーンヨーグルト75g、湯25cc、コンソメ小1、粒マスタード小2、
レモン汁大1、砂糖大1、塩少々、ドライハーブミックスを混ぜ、
それに2.のあじを10分以上漬けます。
**ブロッコリーと大根のアンチョビーペースト和え Broccoli and white radish with anchovy paste
1.大根は一口大に切り 軽くレンジにかけます。
ブロッコリーは茹でます。
2.フライパンに油を引きにんにくを炒め 香りが立ったら大根を加え
焦げ目がついたら ブロッコリーとアンチョビーペースト2〜3cmを入れ 全体を絡めます。
**春菊と竹輪のサラダ Edible chrysanthemum and tube-shaped fish paste cake salad
meucoさんを参照しました☆☆☆
1.春菊と輪切りにした竹輪を めんつゆ、マヨネーズ、ゆずこしょう、ごまであえます。
**トマトとモッツアレラチーズのサラダ Tomato and mozzarella cheese salad
1.トマトとモッツアレラチーズに オリーブ油、ハーブソルト、こしょう、
ガーリックパウダーをかけます。
** Marinated horse mackerel in yoghurt (for 2 people)
I made the yoghurt sauce for 4 people and use it between us.
It is a lot of sauce♪
I'll show you the recipe for 2.
1. Sprinkle a little salt on 2 fillets of horse mackerel. Pour 2tbsp white wine on them.
Wipe off the moisture.
2. Cover with flour and deep fry.
3. Cut 1/4 onions, 20g carrots and 1 green pepper into thin strips.
Then microwave for 2 mins.
4. Mix 70g plain yoghurt, 25cc warm water, 1tsp soup powder, 2tsp whole-grain-mustard,
1tbsp lemon juice, 1tbsp sugar, a little salt and dried-mix-herb.
Soak 2. for 10 mins.
** Broccoli and white radish with anchovy paste
1. Cut white radish into bite size pieces. Microwave briefly
Boil broccoli.
2. Oil a frying pan and stir fry chopped garlic until there's an aroma.
Bake white radish in the frying pan until lightly browned.
Add broccoli and 2 to 3 cm length anchovy paste.
Toss them together.
** Edible chrysanthemum and tube-shaped fish paste cake salad
1. Mix edible chrysantheum and tube-shapped fish paste cake with seasoning soy sauce,
mayonnaise, yuzu-koshou(condiment paste made from yuzu zest and chili peppers)
and sesame.
** Tomato and mozzarella cheese salad
1. Pour olive oil and sprinkle herb-salt, pepper and garlic powder on tomato and
mozzarella cheese.