**射込み高野豆腐 Stuffed freeze-dried tofu
(2,3人分)
1.高野豆腐5枚は 水に2分ほど浸けて から 絞り、
半分に切り、切り口から厚みの半分のところに切り込みを入れます。
干ししいたけ2枚は 水に浸けもどします。
2.鶏ミンチ80gぐらい、人参少々のみじん切り、戻した干しシイタケのみじん切り、
小口切りのねぎ、米油少々、塩少々を良く練り合わせます。
3.1.に2.を詰めます。
4.だし汁2.5カップ、酒大3、みりん大2、醤油小2、砂糖大2、塩少々を
煮たてたなかに 3.を入れ 落し蓋をして 煮ます。
**焼きエリンギ Grilled king trumpet mushroom
1.えりんぎは 一本を3〜4枚に薄切りし、オーブントースターで焼きます。
2.器に盛り ポン酢をかけます。
**茄子の味噌炒め Fried egg plant with miso
1.白みそ、みりん、砂糖を合わせておきます。
2.なすびは食べやすい大きさに切り、ごま油を引いたフライパンで炒めます。
1.の味噌を入れ 炒めます。一味唐辛子を振り入れます。
**ほうれん草の鰹節和え Spinach dressed with dried bonito shavings
1.茹でたほうれん草を 醤油少々と鰹節で和えます。
** Stuffed freeze-dried tofu (for 2 to 3 people)
1. Soak 5 freeze-dried tofu in water for 2 mins. Then squeeze.
Cut into half. Then make a cut at the center to make pouch.
Soak 2 dried shiitake in water.
2. Mix 80g minced chicken, chopped carrots, chopped shiitake, chopped green leeks,
a little rice bran oil and salt well.
3. Stuff 2. in the pouch.
4. Boil 2.5cup soup, 3tbsp rice wine, 2tbsp sweet rice wine, 2tsp soy sauce,
2tbsp sugar and a little salt in a pot.
Put 3. and put a small lid directly on the food. Simmer.
** Grilled king trumpet mushroom
1. Cut king trumpet mushrooms into 3 to 4 sliced per 1 mushroom.
Bake them in a toster-oven.
2. Pour ponzu.
** Fried egg plant with miso
1. Mix light brown miso(white miso), sweet rice wine and sugar.
2. Cut egg plants into bite size pieces.
Sesame oil in a fryina pan and fry egg plants.
Add 1. and cayenne pepper powder and fry them.
** Spinach dressed with dried bonito shavings
1. Mix boiled spinach with a little soy sauce and dried bonito shavings.