2019年04月24日
あんこうの唐揚げ Fried anglerfish
**あんこうの唐揚げ Fried anglerfish
(2人分)
1.あんこう300gに 麺つゆ大3、酒大1、すりおろししょうが小1/2、
すりおろしにんにく小1/2を混ぜ合わせ 3時間ほど寝かせます。
2.卵1個に小麦粉大4を混ぜた液に1.をまぶし 油で揚げます。
3.キャベツの千切り(少し炒めて 柔らかくしています)を添えます。
**ブロッコリーとしめじのあえ物 Broccoli and shimeji mushrooms salad
(2人分)
1.ブロッコリーとしめじを3分ほどレンチンします。
2.酢小2、砂糖小1/2、醤油小1、オイスターソース小1、ごま油大2、
塩、こしょう、すりごま小2を混ぜ 1.を和えます。
**大根と長芋のポン酢和え White radish and Chinese yam with ponzu
1.大根と長芋は 7mm厚さのいちょう切りにし
大根は レンチンします。
2.大根と長芋をバターを入れた フライパンで炒め、ポン酢を入れて 軽く炒め、
器に盛り 青ネギを散らします。
** Fried anglerfish (for 2 people)
1. Season 300g anglerfish with 3tbsp seasoning soy sauce, 1tbsp rice wine,
1/2tsp grated ginger and 1/2tsp grated garlic.
Let it rest in the refrigerator for 3 hours.
2. Mix an egg and 4tbsp flour.
Dip 1. into the batter.
Deep fry them.
3. Serve with thin stripped cabbage (fried it to make tender(soft)).
** Broccoli and shimeji mushrooms salad (for 2 people)
1. Microwave broccoli and shimeji mushrooms for 3 mins.
2. Mix 2tsp vinegar, 1/2tsp sugar, 1tsp soy sauce, 1tsp oyster sauce, 2tbsp sesame oil,
salt, pepper and 2tsp grated sesame and add 1. and mix them.
** White radish and Chinese yam with ponzu
1. Cut white radish and Chinese yam into 7mm width quarter slices.
Microwave white radish.
2. Butter a frying pan and stir fry white radish and Chinese yam.
Season with ponzu.
Put in/on individual dishes and sprinkle chopped green leeks.