アフィリエイト広告を利用しています

2019年04月07日

魚、魚、魚    Fish, fish, fish


お買い物の日でした。
魚を4種類買ったので すべて、下ごしらえしました。
今日は そのいろいろの部位を料理。


**ぶりのお造り    Yellowtail sashimi
CIMG0002.JPG





**さばの子の煮つけ   Boiled egg of mackerel
CIMG0005.JPG

さばを3枚に下ろしたら 卵が入っていました。検索して「umeかあちゃん」を参考にさせていただきました。

1.酒100cc、醤油75cc、さとう大2、みりん大2、ショウガを
  煮たてて中に卵をいれ、落し蓋をして 煮ます。





**船場汁    Senba-jiru
CIMG0003.JPG

1.昆布を敷いて、サバのアラと大根を入れて 煮ます。
  しょうが汁を垂らします。






**ほうれん草のごま和え  Spinach dressed with sesame
CIMG0004.JPG

1.茹でたほうれん草を 醤油、さとう、すりごまで 和えます。


.


**白菜とリンゴのサラダ   Chinese cabbage and apple salad
CIMG0001.JPG

1.白菜は千切りにし 塩を振り、しんなりしたら 絞ります。
  りんごは皮付きでいちょう切りにします。

2.1.を甘酢、塩、こしょう、オリーブオイルで和えます。






CIMG0006.JPG







I went shopping and bought 4 kinds of fish. Did pre-cooking all of them
I cookd some parts of them for dishes.


** Yellowtail sashimi


** Boiled egg of mackerel

1. Put 100cc rice wine, 75cc soy sauce, 2tbsp sugar, 2tbsp sweet rice wine and
ginger in a pot and bring it to boil.
Add eggs and put a small lid directly on the food. Simmer.


** Senba-jiru

1. Place kelp in a pot and put remaining bony parts, white radish and water.
Boil. Pour ginger juice.


** Spinach dressed with sesame

1. Mix boiled spinach with soy sauce, sugar and grated sesame.


** Chinese cabbage and apple salad

1. Cut Chinese cabbage into strips. Sprinkle salt. When it becomes tender. squeeze.
Cut apple with skin into quarter slices.

2. Mix 1. with sweetened vinegar, salt, pepper and olive oil.





最新記事
検索
ファン
最新コメント
<< 2019年04月 >>
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
タグクラウド
プロフィール
sunshineさんの画像
sunshine
大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
プロフィール
カテゴリアーカイブ
最新コメント