2024年04月23日
レモンメレンゲタルト Lemon meringue tart
20cm型 1台分
タルト生地(タルト生地を作るときは 一度に2,3枚作っておくと便利です)
→→タルト生地/tart pasty
レモンカスタード;
1.練乳50cc+水150cc+スキムミルク大1強 (牛乳なら200ccで砂糖は60g)、
卵黄 2個、砂糖 大2、コーンスターチ 20g を湯煎にかけ まぜながら
火が通って固まってきたら 冷まします。
2.やや温かいぐらいのときに レモン汁1個分 と レモンの皮のすりおろし 1個分を
入れて 混ぜ合わせます。
メレンゲ
1.卵白2個を泡立て 途中2度ぐらいに分けて さとう20gを入れます。
ピンと角が立つまで 泡立てます。
タルト生地に レモンカスタードを敷き その上にメレンゲを置き 角を作り オーブン160℃で
15分焼きます。
** Lemon meringue tart (20cm mold)
Tart pasty
→→タルト生地/tart pasty
Lemon custard;
Mix 50cc condensed milk+150cc water+1tbsp or more skim milk (or 200cc milk, and 60cc sugar
instead of 2tbsp sugar),
2 egg yolks, 2tbsp sugar, 20g corn starch and make them in a double boiler stirring all the time.
Let it cool down. Before it gets cold, add 1 lemon juice and 1 lemon zest. Mix well.
Meringue;
1. Whip 2 egg whites until stiff peaks form adding 20g sugar.
Place lemon custard in the tart and then place meringue.
Bake at 160℃ for 15 mins.
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