アフィリエイト広告を利用しています

2024年07月31日

ミンスミート   Mincemeat





ミンスミート    Mincemeat

1.レーズン(カレンス、サルタナ、レーズンなど) 360g
  オレンジピール(みじん切り)          50g
  りんご(皮をむき5mm角)          1/2個
  バター                     60g
  砂糖(三温糖)                100g
  シナモンパウダー                小1/4
  ミックススパイス                小1/2

 以上を鍋に入れて 弱火にかけ 砂糖とバターが溶けるまで 混ぜます。

2.溶けたら ラム酒 100cc を加え 弱火で一煮立ちさせます。

3.密封容器に入れて 1週間から1,2ヶ月漬けておきます。



Mincemeat

1. 360g raisins (sultanas, raisins and others)
50g orange peel (chopped)
1/2 apples (peeled and chopped)
60g butter
100g soft brown sugar
1/4tsp cinnamon powder
1/2tsp mixed spices

Put them in a pot and cook them on low heat. Mix until the sugar and the butter dissolve.

2. Add 100cc rum and bring it to boil on low heat.

3. Put it in an airtight container for one week to 1 or 2 months.



ブリティッシュベイクオフ、ポールさんのミンスパイ British Bake off, Paul's mince Pie

ミンスミートのスパイスの香りがして 簡単で美味しいです


It is delicious with the smell of spices and easy to cook.



IMG_20240730_065835.jpgIMG_20240730_072014.jpg


ポールさんのレシピでは この倍量でしたので、半量で6個作りました。

(6個)
1.中力粉180g、ソフトバター120g、上白糖60g、卵1/2をざっくり混ぜ
  小麦粉を振った台にとり、こねすぎずにボール状にして、ラップでくるみ 冷蔵庫で寝かせます。
2.1.を 粉を振った台に出し (まず 6(本体):4(ふた)ぐらいに生地をわけます)
  本体用を3mm〜4mm厚さにのばし、9cmぐらいの円に切り抜き、
  マフィン型(8分目ぐらいの高さになります)に入れます。
3.ミンスミート 300g(各50g)を入れ(たっぷりで はみだすぐらいになります)ます。
4.蓋用を同じく3〜4mm厚さにのばし 8cmぐらいの円に切り抜き かぶせます。
  (はじめに生地を分けてなかったので残りが少なくなり 手で平たくして ちょこんと置きました。
  焼き上がったら なんとなく蓋に見えてます(笑)。
5.200℃のオーブンで20分焼きます。
6.仕上げに粉砂糖を振ります。(切って 切り口に生クリームをかけても良いそうです)。




Paul's recipe was twice the amount(12 pieces)

(six pieces)
1. Fold 180g plain flour, 120g soft butter, 60g caster sugar and 1/2 eggs into the dough.
On a floured work surface, roll the dough into a ball and wrap it with a plastic film.
Chill in the refrigerator.
2. On a floured work surface, divide the dough into 6(main):4(lid).
for the main, roll it out into 3mm to 4mm thickness.
Cut out 6 pieces of 9cm round. Put them in 6 muffin cups.
(The height will be 80 % of the cup)
3. Put 300g mincemeat in the cups(50g each) It will be higher than a cup.
4. On a floured work surface, for lid, roll out the rest dough and cut out 6 pieces of 8cm round,
(I didn't divide the dough first. There wasn't enough dough for the lid.
so I divide the rest amount of dough into 6 pieces and make them flat
and put on the top. (After baked, it looks like a lid)
5. Bake at 200℃ for 20 mins.
6. Sprinkle powdered sugar.





ゴーヤチャンプル   Stir-fried bitter melon with pork and vegetables

IMG_20240730_101927.jpg


**ゴーヤチャンプル   Stir-fried bitter melon with pork and vegetables

**ツルムラサキのお浸し Boiled Indian spinach in broth

**カブの甘酢和え    Turnip dressed with sweetened vinegar

**ウリと竹輪の煮物   Boiled gourd and tube-shaped fish paste cake

**色々野菜のサラダ   Salad with various vegetables



どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。

Every dish was delicious. Thank you.




最新記事
検索
ファン
最新コメント
<< 2024年07月 >>
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
タグクラウド
プロフィール
sunshineさんの画像
sunshine
大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
プロフィール
カテゴリアーカイブ
最新コメント