It is delicious with the smell of spices and easy to cook.
ポールさんのレシピでは この倍量でしたので、半量で6個作りました。
(6個)
1.中力粉180g、ソフトバター120g、上白糖60g、卵1/2をざっくり混ぜ
小麦粉を振った台にとり、こねすぎずにボール状にして、ラップでくるみ 冷蔵庫で寝かせます。
2.1.を 粉を振った台に出し (まず 6(本体):4(ふた)ぐらいに生地をわけます)
本体用を3mm〜4mm厚さにのばし、9cmぐらいの円に切り抜き、
マフィン型(8分目ぐらいの高さになります)に入れます。
3.ミンスミート 300g(各50g)を入れ(たっぷりで はみだすぐらいになります)ます。
4.蓋用を同じく3〜4mm厚さにのばし 8cmぐらいの円に切り抜き かぶせます。
(はじめに生地を分けてなかったので残りが少なくなり 手で平たくして ちょこんと置きました。
焼き上がったら なんとなく蓋に見えてます(笑)。
5.200℃のオーブンで20分焼きます。
6.仕上げに粉砂糖を振ります。(切って 切り口に生クリームをかけても良いそうです)。
Paul's recipe was twice the amount(12 pieces)
(six pieces)
1. Fold 180g plain flour, 120g soft butter, 60g caster sugar and 1/2 eggs into the dough.
On a floured work surface, roll the dough into a ball and wrap it with a plastic film.
Chill in the refrigerator.
2. On a floured work surface, divide the dough into 6(main):4(lid).
for the main, roll it out into 3mm to 4mm thickness.
Cut out 6 pieces of 9cm round. Put them in 6 muffin cups.
(The height will be 80 % of the cup)
3. Put 300g mincemeat in the cups(50g each) It will be higher than a cup.
4. On a floured work surface, for lid, roll out the rest dough and cut out 6 pieces of 8cm round,
(I didn't divide the dough first. There wasn't enough dough for the lid.
so I divide the rest amount of dough into 6 pieces and make them flat
and put on the top. (After baked, it looks like a lid)
5. Bake at 200℃ for 20 mins.
6. Sprinkle powdered sugar.