鯛が安かったので 一匹買いました。
自宅でさばくと 骨に一杯身が付くので、お店で 3枚におろしてもらい
皮も引いてもらいました。
A sea bream was cheap.
When my husband or I cut a fish, lots of meat remains on the bones.
Have the fishmonger fillet a sea bream into three pieces and pull a skin of it.
**鯛、鯛の昆布〆、はまち、ハマチの漬けのにぎり寿司
Nigiri-sushi of sea bream, kombu-sandwiched sea bream sashimi,
yellowtail and soy-marinated yellowtail
**鯛のアラの赤だし
Dark-brown miso soup with sea bream skin-on meat
**ツルムラサキのお浸し Boiled Indian spinach in broth
**きゅうりとトマトのオリーブオイル和え
Cucumber and tomato dressed with olive oil
**三度豆の胡麻よごし Common beans dressed with sesame
**カボチャとクリームチーズのサラダ
Japanese pumpkin and cream cheese salad
どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。
Every dish was delicious. Thank you.
2023年09月22日
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/12226875
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック