2020年11月20日
ゆずメレンゲパイ Yuzu meringue pie
無農薬の国産のレモンが見当たらない。。。どうした?
レモンの代わりにゆずで作ってみました。 おいしい♪
I can't fine domestically produced and organic lemon at the supermarket.
Why?
I used yuzu instead of lemon for baking meringue pie. It was delicious ♪
1.牛乳330cc、さとう80g、コーンスターチ30g、塩ひとつまみを弱火にかけ
とろみが出るまで混ぜます。
2.卵黄2個をときほぐし 少しずつ1.に加えて 混ぜます。
弱火で5分ほど火を通します。
3.火を止め バター30g、ゆずの皮のすりおろし1個分と ゆずの絞り汁1個分を加え
混ぜ合わせます。
粗熱をとり 焼き上がったタルト生地に入れます。
4.卵白2個は 砂糖50gを加えながら しっかり泡立て 3.の上にのせ ところどころに
角を作って 粉砂糖をふりかけ 180℃で10〜15分焼きます。
1. Put 330cc milk, 80g sugar, 30g cornstarch and a pinch of salt in a pot and mix it well
over low heat until it becomes creamy,
2. Add 2 beaten egg yolks to 1. little by little. Mix well and heat thoroughly over low heat for 5 mins.
3. Turn off the heat and add 30g butter, 1 grated yuzu skin and 1 yuzu juice.
Let it cool down. Put in a tart pastry(or a pie pastry)
4. Whip 2 egg whites adding 50g sugar until stiff peaks form. and put on 3.
Make some peaks over it. Sprinkle powder sugar over it.
Bake at 180℃ for 10 to 15 mins.
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