毎年 奈良の叔母から お米を いただきます(叔母が育てているわけではないですが)。
新米が まもなく 届きます。
(先日 妹が奈良の叔母のところに取りに行ってくれました。
妹が次に大阪にくるときに持ってきてくれます。)
昨年いただいたお米がまだ一杯残っているので できるだけお米を食べなくては。。。(笑)
先日から 朝ご飯に ご飯がでているのに 気づかれた方もいらっしゃるかも。)
My aunt, lives in Nara prf., gives us rice every year (she is not a farmer though).
The first rice crop of this year will arrive soon.
(The other day, my sister went to collect the rice. and she is going to bring it
when she comes to Osaka)
There are some left(last year's one) so we have to eat it as possible as we can....(lol)
As some of you may have realized that we have rice balls instead of bread for breakfast
these days.
**トンカツの卵とじ Deep-fried pork cutlet with egg.
**レンコンの酢醤油炒め Stir-fried lotus root with vinegar soy sauce
**レタスのサラダ Lettuce salad
**きんぴらごぼう Kinpira-style sauteed burdock
**茄子のショウガ和え Egg plant dressed with ginger
**青パパイヤとベーコンの炒め物 Stir-fried green papaya and bacon
**ごはん(十六穀米入り) Rice(16-grain rice)
どれも美味しかったです。 ごちそうさまでした。
They were good. Thank you.