FBのレシピを参考にしました。
(12個のレシピですが、19個できました)
1.パン焼き器に牛乳1.5カップ、水1/4カップ、グラニュー糖1/2カップ、
塩少々、卵2個、中力粉5カップ+α、バター75g、ナツメッグ少々、ドライイースト大2
を入れ 「パン生地」で捏ねます。
2.油を塗ったボウルに取り出し 周りに油をぬり ラップをかぶせて 室温で
1時間以上 発酵させます(冷蔵庫で一晩ねかせました)。
3.粉を振った台に取り出し 1.3cm厚さぐらいに伸ばし 粉をつけたドーナツ形
(ペットボトルを切って利用、口の部分で中を抜きます)
に抜きます。
4.クッキングペーパーの上に置き、ラップをかぶせて 室温で30分発酵させます。
(またはオーブン40℃で30分)
5.200℃の油で 揚げます。油を切ります。
6.グレージング:
バター125gを溶かし、粉砂糖2カップ、バニラエッセンス少々、温水大4〜6を
良く混ぜます。
7.ドーナツが熱いうちに グレージングに浸し 棒に刺して 乾かします。
(for 12 pieces~19pices)
1. In a bread baking machine, put 1.5cups milk, 1/4cup water, 1/2cut granulated sugar,
a pinch of salt, 2 eggs, 2cups all-purpose flour, 75g butter, nutmeg, 2tbsp dry yeast
Set "bread dough".
2. Place dough in a greased bowl, turning once, grease the top.
Cover and let rise in a worm place until doubled, about 1 hour.
3. Punch down dough. Turn onto a floured surface.
Rolled to 1/3 inch thickness.
Cut with a floured doughnut cutter.
4. Place on greased baking sheets. Cover and let rise until doubled, about 30 mins.
5. Heat oil to 375F in a deep-frying or large saucepan. Fry doughnuts until golden brown
on each sides. Drain.
6. For the Graze:
Combine 1/2cup melted butter, 2cups powder sugar, 1tsp vanilla extract, 4~6tbsp hot water.
in a bowl until smooth.
7. Dip warm doughnuts into the glaze. Let dry on wire rack.
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