2024年08月13日
レモンタルト Lemon tart
18cm型 1台分
タルト生地/tart crust
レモンカード;
1.牛乳 200cc、砂糖 110g、 卵黄 2個、コーンスターチ 30g を
耐熱ボウルに入れ よく混ぜてから レンジに 3分かけます。
2.取り出して 泡立器でよく混ぜ 3分レンチンし、
また取り出して よく混ぜ 30秒レンチンし、取り出して よく混ぜ、
固さを見て もう30秒レンチンします。
3.やや温かいぐらいのときに レモン汁1個分(約30cc〜40cc)を加えて混ぜ
30秒レンチンします。
4.表面が乾かないように レモンカードをラップで覆い、冷まします。
生クリーム200ccに粉砂糖20gを入れて 角が立つまで泡立てます。
仕上げ;
タルト生地に レモンカードを敷き詰め ホイップした生クリームをのせます。
** Lemon tart (18cm mold)
タルト生地/tart crust
Lemon curd
1. Mix 200cc milk, 110g sugar, 2 egg yolks, 30g corn starch in a heatproof container well.
Microwave for 3 mins.
2. Take it out from the oven and mix it well with a whisk and microwave for 3 mins again.
Take it out and whisk well then microwave for 30 secs. Do it another 30 secs.
3. While it is still warm, add 30cc~40cc lemon juice. Mix them well and microwave for 30 secs.
4. Cover with plastic film to prevent it from drying.
Whisk 200cc heavy cream with 20g powdered sugar until stiff peak.
Finishing tough;
Place lemon curd in the tart crust and decorate with whipped cream.
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