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2024年06月29日

メアリーさんのクルミのケーキ  Mary's Frosted walnut layered Cake

「ブリティシュベイクオフ」の
メアリーズ フロステッド ウォールナッツ レイヤード ケーキ 
(クルミ入りケーキ)


IMG_20240629_051737.jpgIMG_20240629_051753.jpg



( )は 15.5cm型用の 材料です。

スポンジ用
1.バター225g(135g)と上白糖225g(135g)をクリーム状にします。
2.セルフライジングフラワー225g(135g)とBP小1(小0.6)を混ぜます。
  (セルフライジングフラワー 薄力粉150g+BP小2 の割合で作ります)
3.クルミ100g(60g)は小さく刻みます。
4.全卵4個(2.5個)を溶き 1.に 少しずつ入れます。
  卵が分離しそうになったら、4.の粉を大1ぐらい入れ 残りの卵を加えて 混ぜます。
5.4.の粉とクルミを入れて 粉っぽさがなくなるまで 混ぜます。
6.20cmの型3個(15.5cmの型 3個)に入れます。(型には油を塗り 
  クッキングシートを敷いておきます)。
  表面をならします。
7.160℃で25分焼きます。
8.冷めてから 型から出します。




バタークリーム
1.室温に戻したバター125g(75g)と粉砂糖250g(150g)を使います。
  粉砂糖の半分、バニラエッセンス少々、牛乳大1(大0.6)とバターを混ぜ、
  途中 残りの粉砂糖を加えて混ぜます。
  さらに大1(大0.6)の牛乳を加えて クリーム状になるまで混ぜます。


成形
1.スポンジの1枚目にバタークリームの1/3を塗り 2枚目を重ね、バタークリームの
  1/3を塗り、更に重ねて上に残りのバタークリームを塗ります。



メレンゲ
上白糖350g(210g)、水大4(2.5)で砂糖が溶けたら 
酒石英小1/4,卵白2個(1.2個)を加え 泡立器で8分だてくらいにします。
ケーキ全体に塗ります。
(ここでは 生クリームが余っていたので 生クリームを塗りました。)

クルミ、キャラメライズする。
クルミ10個(6個)は 砂糖を煮溶かしきつね色になったところにクルミを絡めて 乾かします。
それを ケーキの上に飾ります。





Mary's Frosted walnut layered Cake (From; British Bake Off)

Sponge Base
1. Mix 225g butter and 225g caster sugar until creamed.
2. Mix 225g self-raising flour and 1tsp BP.
3. Chop 100g walnuts.
4. Beat 4 eggs and add to 1. little by little.
Add 1tbsp flour if you need. Then add remaining eggs. Mix them together.
5. Add 4. and walnuts. Mix them together.
7. Pour into three 20cm-molds. (the molds are to be oiled and lined with parchment paper.
Smooth the top.
8. Bake at 160℃ for 25 mins.


Butter-cream
1. You need 125g soften butter and 250g powdered sugar.
First, mix half of the powdered sugar, vanilla extract, 1tbsp milk and butter.
Then add remaining powdered sugar.
Add 1tbsp milk and mix them until creamy.


Assemble
1. Spread 1/3 butter-cream on the top of the first layer of sponge base and
put the second sponge base on them.
Spread 1/3 butter cream and then the last sponge base on them and
spread the cream on the top.


Meringue
Dissolve 350g of caster sugar in 4tbsp of water.
Then add 1/4tsp cream of tartar and 2 egg whites.
Make 80% stiffness meringue.
Decorate the cake with the meringue.
(I used whipped heavy cream instead of meringue)


caramelize walnut.
Boil the sugar until it turned golden brown. Mix 10 walnuts. Dry them.
Put 10 walnuts on the cake.








  
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大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
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