2024年05月27日
抹茶クッキー Maccha Cookies
先日作ったところですが、ホロホロ感が好きで 何度でも焼いては食べ 焼いては食べ。。。
I made these cookies the other day and like crunchy texture. I often bake it.
抹茶クッキー (約30個)
1.バター(またはマーガリン)100gと粉糖25gを良くすり混ぜてから
振るった薄力粉110gと抹茶7gを混ぜ合わせ 刻んだクルミ50gを混ぜます。
2.ラップに包んで 1時間ほど休ませてから
3.1つ約6gの 小さいボールに丸めて
4.160℃で12分 焼きます。
5.冷めてから 粉糖と抹茶を混ぜて クッキーにまぶし、さらに上から振りかけます。
Maccha cookies (about 30 balls)
1. Mix 100g butter(or margarine) and 25g powdered sugar well and then add shifted 110g plain flour
and 7g maccha.
Fold them then mix 50g chopped walnuts.
2. Wrap 1. in a plastic film and let it sit in the refrigerator for 1 hour.
3. Make it into some small balls(about 6g for 1 ball)
4. Bake at 160℃ for 12 mins.
5. Let them cool down and cover with mixed powdered sugar and maccha.
Sprinkle more mixed powdered sugar and maccha over them.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/12564741
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック