先日 妹から 林檎をもらったので アップルケーキを焼きました。
My sister gave us some apples the other day. I baked an apple cake.
アップルケーキ(18cm丸型)
1.りんご1、2個は へたと芯を取り 皮付きのまま縦に5〜7mm厚さに切り
砂糖20g+水大2で 柔らかくなるまで煮ます。冷ましておきます。
(林檎の皮をつけたままは 形がくずれないので見栄え良いです。
皮をむいた方が 切り分けやすいです)
2.18cm丸型にバターを塗ります。
バター40g+砂糖80gを混ぜ 型に敷きます。
3.生地を作ります。
室温に戻したバター90gに砂糖90gを加えて 白っぽくなるまで混ぜ、
溶き卵2個を少しずつ加えて混ぜます。
さらに牛乳100ccを少しずつ加えて 混ぜ合わせます。
4.薄力粉200g+BP小2をふるい 3.に加えて なめらかな生地にします。
5.2.の型に 1.のりんごをきれいに並べ、4.の生地を流し入れます。
表面を平らにし オーブン180℃で35分焼きます。
冷ましてから お皿にひっくり返します。
Apple cake (18cm round mold)
1. Remove core and stems of the apple and do not peel the skin)
Slice 1 ,2 apples into 5~7mm thickness in lengthwise(vertically).
Simmer in a 20g sugar+2tbsp water pot until tender.
(it is hard to cut into pieces if it's with skin but it looks good when it is baked)
2. Spread butter on a mold.
Mix 40g butter and 80g sugar and place in the bottom of the mold.
3. dough;
Soften 90g butter to room temperature and mix 90g of sugar until it turns white.
Add 2 beaten eggs little by little and 100cc milk little by little.
4. Sift 200g plain flour and 2tsp BP. Add to 3. and mix them to make a smooth batter.
5. Arrange 1. apples neatly in the mold. Then pour the 4. dough.
Bake at 180℃ for 35 mins.
Let it cool down and then place it flipped over on the plate.
2023年12月21日
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/12355485
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック