米粉パンは 二人とも気に入っていますが、米粉を作るのが面倒だなぁと思い。。。
そうだ!、残りご飯で作ったらどうだろう?。。。水加減は?。。。など思って検索したら。。。
なんとすでにたくさんの方々が作っていました(笑)
参考にさせてもらって、焼きました。
うまく焼けました。 It is nice!
残りご飯で食パン(1斤)
1.まず冷凍されている残りご飯100gをレンチンして解凍。炊きたてのように
熱々にします。
2.パンを焼くときの水140gの内、50ccほどと 1.をパン焼き器にいれ、
「捏ねる」で5分〜7分 こねて(半殺し状態)にします。
3.それに水の残りを入れ 混ぜます(室温ぐらいになります)。
4.材料の 強力粉250g、砂糖20g、バター15g、塩3g、ドライイースト2.5g
を入れ、普通に焼きます。
(ここでは、白米と16穀米入りご飯の半々で100gの残りご飯で、
時間がなかったので早焼き、焼き色薄い で焼きました)
We like bread with rice but it is hard to make rice powder.
I was wondering if I could make it with leftover rice...
and...
I searched on the internet.... There are...
A lot of people make the bread with leftover rice.
Referencing them....
I baked a bread with leftover rice.
1. First of all, microwave 100g leftover rice to freshly cooked rice-ish. (it is hot)
2. Put 1. and 50cc water (taken 50cc water from 140cc of water) in a bread baking machine
and set it "KNEAD" for 5mins to 7mins.
3. Add leftover water and mix them together. The temperature should be dropping to
room temperature.
4. Add 250g bread flour, 20g sugar, 15g butter, 3g salt and 2.5g dry yeast and bake it.
2023年12月04日
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