妹からもらった 鬼ゆずを加工しました。 I made sweets using Oniyuzu my sister gave us.
鬼ゆずの甘煮 Oni-yuzu compote
1.鬼ゆずは 良く洗ってから 5mm〜1cm厚さに切り 種を取り
ひたひたの水で 5分ほど茹で 水切りし
水200ccぐらいと 鬼ゆずと同量〜8割りの砂糖を加えて(500gだったので
450gぐらいの砂糖を加えました) 20分〜30分 煮ます。
2.広げて 乾かし 砂糖をまぶします。
煮汁は 水や炭酸で割って飲みます。
Oniyuzu-compote
1.Wash it well and slice into 5mm to 1cm thickness. Remove seeds.
Pour enough water to cover them in a pot and simmer for 5 mins.
Drain.
Add sugar about the same amount to 80% of yuzu and about 1cup water and
simmer for 20 to 30 mins.
2.Drain and dry. Cover with sugar.
Let's drink the syrup with water.
ピールとオランジェット Peels and orangette
乾かしてから カスターシュガーをまぶして ピールに。
チョコレートでコーティングして オランジェトに。
一切れが大きいので 2きれぐらいで 満腹になります♪
After dry them, cover with caster sugar to make peels
and some of them were coated with chocolate to make orangette.
One slice is big so you'll be full with a few slices.
2023年11月14日
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