2023年08月17日
冷やご飯でお好み焼き Okonomiyaki with leftover boiled rice
朝ご飯やお昼ご飯によいですよ。
for breakfast or lunch
冷やご飯でお好み焼き
(2枚)
1.残っている冷やご飯200gはレンチンして温め、みじん切りのキャベツ100g〜200g、
玉子2個、和風出汁の素少々、天かすカップ1/2ぐらいを入れて 混ぜ合わせます。
2.油を引いたフライパンで 蓋をして 片面3分ほどやき ひっくり返して 少し押さえ、
蓋をして 3分焼きます。
3.マヨネーズ、お好み焼きソース、鰹節、青のり をのせます。
Okonomiyaki with leftover boiled rice (for 2 okonomiyaki)
1. Mix 200g leftover boiled rice, 100g ~200g chopped cabbages, 2 eggs, bonito soup stocks
and 1/2 cups tempura bits well.
2. Set 1. on a frying pan with oil and bake for 3 mins. with lid on.
Turn it over and push a little then put a lid on and bake another 3 mins.
3. Spread mayonnaise, sauce for okonomiyaki. and sprinkle dried bonito shavings and
dried green seaweed.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/12158325
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック