2023年03月21日
オレンジピールとオランジェット Orange peel and Orangette
妹から 夏みかんをもらっていたので、果実は生で食し、 皮でオレンジピールを作り、
一部はチョコレートをコーティングして オランジェットにしました。
ミカンの皮の白い部分は 削り取らないで そのまま使っています。
この苦みも好きです。
My sister gave us Chinese citron. We ate the fruits and made orange peel and orangette
with the peel.
I didn't remove the white parts of the oranges. I like the bitterness.
オレンジピール
1.ミカンの皮は 重さを量って、同量の砂糖と 砂糖の半量の水を用意します。
2.皮は 熱湯で1,2分茹で、ザルに揚げ、またひたひたの水を入れて
沸騰後1,2分茹で、を 3度ほどくりかえして ザルに揚げます。
3.1.と2.を弱火で ほとんど汁気がなくなるまで煮ます。
4.網に並べて 1,2日 乾かします。(乾かしてから 好みの大きさに切るとよいです)
5.砂糖を絡めます。
オランジェット
1.チョコレートを湯煎にかけて溶かして オレンジピールに絡めます。
2.乾かします。
Orange peel
1. Weigh the peel of oranges and prepare the same amount of sugar and
water the half amount of sugar.
2. Boil the peels 1 to 2 mins and then drain.
Repeat it three times. Then drain.
3. Simmer 1 and 2 until all of the water is gone.
4. Leave to dry for one to two days (Now you can cut into the desired size)
5. Cover with sugar.
Orangette
1. Melt chocolate in a bowl over hot water and cover the peel with the chocolate.
2. Leave to dry.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/11911041
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック