2019年09月12日
わらび餅 Warabi-mochi (like jelly made from starch)
**わらび餅 Warabi-mochi (it is like jelly made from starch)
1.180gのわらび餅粉に水800cc〜900ccを加えて 火にかけ
ただただかきまぜます。
2.強いのり状になったら 弱火にして さらに力を入れて 練ります。
3.容器に入れて 冷やし 適当な大きさに切ります。
4.きなこに砂糖と塩少々を入れたものを かけます。
**カツオの粒マスタードソースかけ Bonito with coarsely ground mustard
(2人分)
1.フライパンに油を引き ニンニクスライス1片を炒め 香りが立ったら 取り出します。
2.カツオのおつくりよう冊150gを 1.のフライパンで 転がして 外側だけ焼き目をつけます。
取り出して 1cm厚さに切ります。
3.玉ねぎは薄くスライスして水にさらします。
4.皿にレタス、玉ねぎ、トマトを盛り カツオを置き にんにくスライスを散らします。
5.ポン酢大5を煮詰めてから 粒マスタード大2を入れて混ぜ 4.にかけます。
**大根のツナマヨポン酢和え White radish dressed with canned tuna, mayonnaise and ponzu
1.ツナ缶1缶、マヨネーズ大2,ポン酢大1.5,めんつゆ大1,白すりごま大1、
ゆず胡椒小2 を混ぜ 千切りにした大根を和えます。
2.器に盛り 鰹節とのりをのせます。
**ツルムラサキのおひたし Malabar spinach salad
1.ゆでたツルムラサキをめんつゆで和えます。
** Warabi-mochi (it is like jelly made from starch)
1. Put 180g warabi-mochi flour(powder) and 800cc to 900cc water in a pot and
stir well.
Then put it over the fire and stir continually
2. When it becomes like paste, turn the heat low and stir(whip) continually.
3. Put 2. in a container and let it cool down.
Cut into bite size pieces.
4. Mix soy bean powder, sugar and a little salt and then sprinkle over 3.
** Bonito with coarsely ground mustard
1. Oil a frying pan and stir fry 1 clove of sliced garlic until there's an aroma.
Remove from the pan
2. Put 150g bonito for sashimi in the fryiing pan and roll it. Bake only the surface.
Then cut into 1cm width slices.
3. Cut onion into thin slices and soak in water. Drain.
4. Put lettuce, onions, tomatoes and bonito slices on individual dishes. Sprinkle garlic chips.
5. Boil down 5tbsp ponzu and then add 2tbsp coarsely ground mustard.
Pour over 4.
** White radish dressed with canned tuna, mayonnaise and ponzu
1. Mix 1 canned tuna, 2tbsp mayonnaise, 15tbsp ponzu, 1tbsp seasoning soy sace,
1tbsp grated sesame and 2tsp yuzu-kosho(condiment paste made from yuzu zest and chili peppers)
Add thin stripped white radish. Toss them together.
2. Put 1. on/in individual dishes and put dried bonito shavings and thin stripped laver on top.
** Malabar spinach salad
1. Mix boiled Malabar spinach with seasoning soy sauce.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/9183891
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック