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2019年09月10日

イカのワタ煮    Squid and tofu with squid liver


**イカのワタ煮    Squid and tofu with squid liver
CIMG0001.JPG

いつもは げそのわた煮をつくるのですが 今日は 豆腐と身も入れて
おかずになるようにしました。


(2人分)
1.イカ2はい分のげそ、酒大1,さとう大1,醤油大1.5をフライパンに入れ
  ぐつぐつしてきたら 食べやすい大きさに切ったイカ2はい分のげそと身1ぱいを
  入れて煮ます。

2.豆腐を1.に加え 全体をあえて 七味唐辛子を振りいれます。




**茄子のポン酢和え   Egg plant with ponzu
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1.茄子を半分に切り 皮に切り目を入れて 焼きます。

2.大根おろしをのせ ぽんずをかけ 小口切りのネギを散らします。




**小松菜のおひたし   Japanese mustard spinach salad
CIMG0002.JPG

1.茹でた小松菜にめんつゆをかけ すりごまを散らします。





**トマトのだし浸し   Tomato salad
CIMG0004.JPG

1.めんつゆと水で天つゆの濃度にして レンジで温めます。

2.湯むきしたトマトを1.に漬け 冷蔵庫で冷まします。





CIMG0005.JPG





I usualy make boiled squid tentacles with liver. Today I added tofu and made a dish to go with rice

** Squid and tofu with squid liver (for 2 people)

1. Put 2 squid livers 1tbsp rice wine, 1tbsp sugar and 1.5tbsp soy sauce in a
frying pan and bring it to boil then add one squid and 2 tentacles and simmer.

2. Add tofu and simmer then sprinkle shichimi togarashi(a mixture of red cayenne pepper
and other aromatic spices)


** Egg plant with ponzu

1. Cut 1 egg plant into half lengthwise then make cuts in skins. Bake them

2. Put grated white radish and pour ponzu and sprinkle chopped green leeks.


** Japanese mustard spinach salad

1. Pour seasoning soy sauce on boiled Japanese mustard spinach and then sprinkle
grated sesame on top.


** Tomato salad

1. Mix seasoning soy sauce and water to make tempura sauce. Microwave to warm.

2. Peel tomato skins and then soak in 1. Cool down in a fridge.








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大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
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